Roda : Kässmann, Senden, Vrede (61. Tomassic), Valgaeren (41. Rudge), Van Haaren, Doomernik, Van der Luer, Van Houdt, Lawal, Peeters, Torma (46. Tchoutang).
Willem II : Van Fessem, Prommayon, Hyppiä, Konterman, Schenning, Valk, Galasek
(75. Sanou), Arts, Ceesay (46. Derveld), Loeffen (46. Wijnhard), Kolkka.

Geel : Senden, Tchoutang (Roda).
Scheidsrechter : Temmink.
Toeschouwers : 11.000.

Roda heeft met een 2 - 4 overwinning een forse deuk geschopt in de Europese ambitites van Willem II. Roda kon, omdat het toch al veilig was voor degradatie, vrijuit voetballen. De druk, die de afgelopen maanden steeds op de Kerkraadse schouders rustte, lag ditmaal op de spelers van Willem II. De Tilburgers hadden met een overwinning op Roda deelname aan de UEFA Cup zo goed als veilig gesteld.

De wedstrijd begon voor Willem II ideaal. Al na drie minuten stond de 1 - 0 al op het scorebord door een rake kopbal van Huub Loeffen. Die presteerde namelijk het bijna onmogelijke door Regilio Vrede in een kopduel te verslaan. Het "wij gaan Europa in!" galmde vervolgens optimistisch door het stadion. Ook het feit dat Volendam tegen concurrent Heerenveen voor stond werkte sfeerverhogend voor de Tilburgse toeschouwers.

Na een kwartiertje was de Tilburgse stormloop echter geluwd en kwam Roda beter in de wedstrijd. Na zestien minuten sprong Bob Peeters boven iedereen uit na een voorzet van Eric van der Luer en kopte de gelijkmaker achter doelman Van Fessem. Vlak voor rust werd het muisstil in het stadion toen Roda op voorsprong kwam. Doomernik speelde Lawal met een mooie pass vrij voor Van Fessem. De Nigeriaan plaatste de bal laag in de rechterhoek en scoorde zo voor het eerst sinds 12 december (tegen MVV) nog eens: 1 - 2.

In de rust bracht Willem II Wijnhard voor Loeffen en schoof Schenning door naar voren. Dat resulteerde al in de eerste minuut van de tweede helft in de gelijkmaker toen Schenning Humphrey Rudge (ingevallen voor de geblesseerde Valgaeren) in de lucht klopte: 2 - 2.

Bij die gelijke stand had Willem II enkele kansen om alsnog de zege naar zich toe te trekken. De grootste kans was voor Wijnhard, die de bal op één meter van Kässmann nog over de lat wist te krijgen.

Ruim een kwartier voor tijd werden deze missers door Roda afgestraft toen Bob Peeters zijn tweede treffer scoorde. Bij een voorzet van Lawal vond geen Tilburger het nodig om lange Bob te dekken. Peeters kon de hoek uitzoeken en kopte Roda naar 2 - 3. In de slotfase mocht Lawal, al dan niet in buitenspelpositie, doorgaan op links. Zijn voorzet kwam bij de strafschopstip terecht bij invaller Tchoutang, die met een beetje hulp van Hyppiä zijn eerste competitietreffer voor Roda scoorde.

En zo nam Roda wraak voor de 0 - 1 nederlaag die men eerder dit seizoen thuis leed tegen Willem II. Roda heeft nu al vijf wedstrijden op rij niet meer verloren in Tilburg (4 keer winst, 1 keer gelijk). De balans van Roda tegen Willem II is nog steeds positief. Van alle duels in Tilburg won Roda er 7, speelde 5 keer gelijk en verloor er vier.

Trainer Co Adriaanse van Willem II: "We hadden het na de 2-2 gewoon moeten afmaken. Met die opdracht kwam Wijnhard het veld in, maar hij verzuimde op een beslissend moment. Bovendien waren we achterin zwak en niet in staat 1-op-1 te spelen."
Tot slot kwam Adriaanse nog tot de merkwaardige conclusie dat zijn ploeg er na de nederlaag beter voor stond: "Eigenlijk staan we er nu beter voor dan vóór deze wedstrijd. Toen moesten we nog twee finales spelen; nu nog maar één. Verder hebben we kunnen proeven aan de druk, zijn we zelfs een goal op Heerenveen uitgelopen en zal het stadion volgende week in ieder geval hartstikke vol zitten. En het is jammer voor Sparta, maar dan gaan we het echt afmaken..."
Tsja.. het is maar hoe je het bekijkt...

Peeters kopt de 1 - 1 binnen