Zeljko Kalac, Mark Luypers, Humphrey Rudge, Joos Valgaeren, Ramon Van Haaren, Dave Zafarin (87. Ger Senden), Arno Doomernik (57. Regilio Vrede), Eric Van der Luer, Bernard Tchoutang (46. Peter Van Houdt), Garba Lawal, Bob Peeters.
Jim Van Fessem, Kew Jaliens, Delano Hill, Raymond Victoria, Tomas Galasek, Danny Landzaat (85. Ousmane Sanou), Jatto Ceesay, Arno Arts, Mariano Bombarda (60. Geoffrey Prommayon), Adil Ramzi (74. Mark Schenning), Dimitri Shoukov.
Willem II: Gentile.
Roda JC: Van Houdt.

Scheidsrechter Wegereef.
Toeschouwers 14.300.

Willem II speelt thuis niet graag tegen Roda. Op 31 oktober 1992 won de ploeg voor het laatst in eigen stadion van Roda. Daarna volgden er 5 nederlagen en één gelijk spel. Vol vertrouwen ging de ploeg onder leiding van Sef Vergoossen naar Tilburg, zeker ook gezien het feit dat er nog geen enkele uitwedstrijd werd verloren. Van de voorgaande vijf uitwedstrijden werd gelijkgespeeld tegen De Graafschap, en werd er gewonnen bij AZ, Utrecht , Sparta en Ajax.

In de eerste helft was Willem II de sterkere ploeg en kwam na twintig minuten op voorsprong door een doelpunt van Shoukov. Aan dat doelpunt ging zwak verdedigen vooraf na een lange inworp van Willem II. Verder had Mariano Bombarda voor rust nog twee keer de mogelijkheid om te scoren. Twee keer kwam de Argentijn alleen voor Zeljko Kalac. Maar twee keer toonde Kalac zich de sterkste in het onderlinge duel en maakte de inzetten van Bombarda onschadelijk.

Maar ook Roda kreeg in die eerste helft mogelijkheden, onder andere via Lawal. De gevaarlijkste kans was er na een kopbal van Peeters, die nog net voor de lijn gered kon worden. In de kluts die daarop volgde maakte een op de grond liggende Willem II- verdediger hands. Maar scheidsrechter Wegereef deed alsof hij niets had gezien en liet gewoon verder spelen.

In de tweede helft waren er opnieuw voor beide doelen genoeg kansen om te scoren. Voor Willem II faalde Bombarda opnieuw hopeloos in kansrijke positie. Aan de andere kant werd een kopbal van Peeters werd van de lijn gehaald en ging een schot van Van Houdt over.

Ruim een kwartier voor tijd ging Shoukov door op links en werd achterna gezeten door Humphrey Rudge. Met het strafschopgebied in zicht ging Shoukov heel gewillig liggen en kreeg van Wegereef een penalty cadeau. Een absoluut belachelijke beslissing van de brave scheidsrechter. Op de eerste plaats raakte Rudge Shoukov niet eens, en verder stond Rudge nog buiten de zestien toen Shoukov al op de grond lag. En hoe kun je nou een strafschop geven voor iets wat buiten de zestien gebeurd? Maar dat scheids- en grensrechters wel eens moeite hebben om te zien of iets voor of achter een lijn is weten we bij Roda inmiddels wel. Tegen Vitesse en Den Bosch werd twee keer een doelpunt van Roda niet toegekend omdat de bal niet over de lijn zou zijn geweest. Arno Arts had geen gewetensbezwaren tegen dit soort onrechtvaardigheid en benutte de strafschop: 2 - 0.

In de slotfase toonde Roda weer eens ontzettend veel karakter en weigerde zich neer te leggen bij de nederlaag. Tien minuten voor tijd werd Van der Luer op het middenveld grof van achteren onderuit geschoffeld door Mark Schenning. Wegereef vond het allemaal prima en liet verder spelen. Nog geen tien seconden later zorgde Bob Peeters voor de straf en scoorde met een laag schot in de linkerhoek 2 - 1. De assist bij deze goal kwam op naam van Zafarin, die een lange bal van Van Haaren met zijn hoofd tot bij Peeters verlengde.

In de voorlaatste minuut haalde Van der Luer zijn persoonlijke gram door ook nog de gelijkmaker te scoren. Na een lange rush van Joos Valgaeren kwam de bal in het strafschopgebied terecht bij Regilio Vrede. Die werd door drie verdedigers van de bal gezet, maar de bal werd niet goed uitverdedigd door de Tilburgers. Op de rand van de zestien kwam het leer terecht bij de vrijstaande Van der Luer, die Van Fessem met een schot in de rechterhoek kansloos liet: 2 - 2.

Sef Vergoossen: "Het spel was heus niet altijd even goed, maar de wedstrijd bleef wel boeien. Nadat Willem II op een 2 - 0 voorsprong was gekomen, kwamen wij heel sterk terug. Als we vijf minuten langer hadden gespeeld, waren we waarschijnlijk met drie punten uit Tilburg vertrokken. De penalty die zij kregen was dubieus, maar ik ben realistisch genoeg om toe te geven dat Willem II al veel eerder op 2 - 0 had kunnen staan. Daarmee wil ik niet zeggen dat wij geen kansen kregen. Wij hadden net zo goed kunnen scoren. Ik was heel erg tevreden over het feit dat mijn ploeg zoveel veerkracht toonde en in staat was terug te komen in de wedstrijd. Toen Willem II op 2 - 0 kwam, was dat toch een behoorlijke tik voor ons. Zover had het niet hoeven komen, maar dat is de charme van de sport. Al met al vond ik dat het punt verdiend was. Een belangrijke resultaat in de strijd om de vijfde plaats."