82. 1 - 4  Peter Van Houdt
Roda : Kässmann, Senden, Vrede, Valgaeren, Van Haaren, Kukielka (80. Trost), Van de Luer, Schops, Van Houdt (83. Zafarin), Peeters, Lawal.
Volendam : Nijkamp, Berck-Beelenkamp, Nijholt (60. Babangida),Gentile, Klein, Matthaei, Gouttebarge, Steur (46. Mans), Inia, Boogers, Schulp (70. Bond).

Geel: Steur, Nijholt, Boogers, Schulp (Volendam).
Rood: Matthaei (2 x geel, 40e minuut), Gentile (2 x geel, 75e minuut) (Beiden Volendam).
Scheidsrechter: Van Egmond.
Toeschouwers: 3.000

Aan de lange reeks van negatieve resultaten van Roda in Volendam is eindelijk een einde gekomen. Het was al bijna twintig jaar geleden dat Roda voor het laatst won bij Volendam. Daarna volgden 12 wedstrijden, waarvan er drie gelijk werden gespeeld en negen werden verloren.
Nu won Roda echter simpel met 4 - 1 van de mannen uit het palingdorp, en dat terwijl de ploeg zwaar gehavend aan de start kwam. Doomernik, Torma en 't Hart waren geblesseerd, terwijl Tchoutang met Kameroen aan de Afrika Cup deelnam. Kässmann, hersteld van zijn blessure, kreeg van Jol de voorkeur boven Delwarte in het doel. Verder maakte de Pool Kukielka zijn competitiedebuut voor Roda.

De start van het duel was voor Roda, dat via Van Houdt al in de tweede minuut een scoringskans onbenut liet. Daarna leek Volendam wat beter in de wedstrijd te komen, maar Vrede was op tijd terug om de bal van de lijn te halen. Later schoot Steur nog over na een foutje van Kässmann, die in een poging de bal binnen te houden, hem zo aan een Volendammer meegaf. Toch kwam Roda al in de 20e minuut op voorsprong. Van de Luer stuurde Van Houdt op rechts weg. Zijn voorzet belandde via een Volendammer bij Bob Peeters, die bij de eerste paal raak schoot. Volendam raakte gefrustreerd en begon te schoppen naar alles en iedereen van Roda. Zelfs Johan Steur kreeg geel van scheidsrechter Van Egmond. Nog voor rust kwam Roda via Peeters op 0 - 2 na een blunder van Gentile. Die wilde terugspelen, maar Peeters onderschepte de bal en kon simpel scoren. Vlak daarna kreeg Matthaei zijn tweede gele kaart nadat hij Schops onderuit haalde.

Roda had dus de hele tweede helft een overtalsituatie, waar aanvankelijk toch te weinig voordeel uit werd gehaald. Peeters, Senden en Van Houdt konden het net niet vinden. Volendam kwam zelfs terug naar 1 - 2 toen Gentile van dichtbij mocht inschieten. Maar even later stelde Roda definitief orde op zaken. Valgaeren ging het strafschopgebied binnen en werd daar getorpedeerd door Gentile. De aansluitende penalty werd door Vrede onhoudbaar in de rechterhoek geknald: 1 - 3. Gentile kreeg wegens commentaar op de leiding ook nog zijn tweede gele kaart, zodat Roda twee spelers meer had. Acht minuten voor tijd kopte Peter Van Houdt nog de 1 - 4 over doelman Nijkamp, na een voorzet van invaller Trost.

Commentaar van Martin Jol in het Limburgs Dagblad: "Het was voor beide ploegen cruciaal goed uit de startblokken te komen. Toch blijft het gebrek aan scorend vermogen een probleem. Volendam kwam onnodig terug in de wedstrijd. We hebben te weinig spelers die een wedstrijd open kunnen breken. Nu is dat wel gelukt, maar dat wil niet zeggen dat het probleem is opgelost. Voor deze jonge en onervaren ploeg doen we het niet slecht, maar ik wil met Roda graag bovenin spelen. Dat zit er echter niet in. ik hoop dat we in aanvallend opzicht op de transfermarkt nog iets kunnen doen."