Roda : Damjanac, Senden, Vrede, Schops (49. Tomassic), Van Haaren, Valgaeren (78. Martens), Doomernik, Lawal, Van Houdt, Torma (46. Van der Luer), Peeters.
Vitesse : Westerveld, Sturing, Van der Hoeven (61. Bos), Goossen, Van Hintum, Van de Brom, Perovic, Kreek, Curovic, Trustfull (82. Fortes), Mahlas (Willems).

Geel : Kreek, v.d. Brom, Goossen (Vitesse), Valgaeren, Tomassic (Roda).
Scheidsrechter : Luinge.
Toeschouwers : 7.000.

Roda gaf in de eerste uitwedstrijd van het seizoen Vitesse de overwinning als het ware cadeau door achterin de goals weg te geven en voorin de mooiste kansen niet te benutten. Doelman Damjanac blunderde bij twee van de Arnhemse doelpunten terwijl er aan de andere kant drie keer paal of lat werd geraakt.

Martin Jol had de geschorste Ooijer vervangen door Joos Valgaeren, terwijl Eric Van de Luer weer op de bank moest plaatsnemen. Wel stonden de drie centrale spitsen, Peeters, Torma en Van Houdt opgesteld in de basis.

Vitesse begon fanatiek en zette Roda meteen onder druk. Dat resulteerde al snel in enkele goede mogelijkheden voor de Arnhemmers, maar met een beetje geluk hield Roda de 0 - 0. Na 25 minuten worstelde Roda zich onder de druk van Vitesse uit en kwamen er ook kansen voor Roda. Maar Van Houdt raakte de bal niet goed, terwijl Valgaeren zijn schot geblokt zag. Ook moest doelman Westerveld zich strekken om een knal van Doomernik uit de driehoek te halen. En net toen Roda beter in de wedstrijd zat, viel aan de andere kant het doelpunt voor Vitesse. Van Hintum frommelde de bal door de benen van Vrede voor het doel. Damjanac blunderde door de bal ook door zijn benen te laten glippen, waarna Trustfull de bal slechts in het lege doel hoefde te tikken. Nog voor rust had Roda op gelijke hoogte moeten komen, maar Bob Peeters kopte de bal vanaf vijf meter op de paal.

In de rust werd de geblesseerde Torma vervangen door Van der Luer. Voordat Roda echter iets kon uitrichten sloeg Vitese weer toe. Twee minuten na rust kon Perovic totaal ongehinderd de bal achter Damjanac koppen en Vitesse op 2 - 0 brengen. Aan de andere kant knalde Doomernik een vrije trap op de lat. Pas tien minuten voor tijd scoorde Roda wel. Vrede kon inschieten na goed voorbereidend werk van Doomernik en Van Houdt. En de gelijkmaker viel daarna bijna ook nog. Invaller Martens gaf de bal hoog voor op Bob Peeters. Die nam de bal aan en zag dat een verdediger en doelman Westerveld elkaar onderuit liepen. De bal hobbelde vervolgens richting het lege doel. Peeters stond erbij en keek ernaar hoe de bal via de paal naast ging, terwijl het erop leek dat hij hem ook nog had kunnen halen en inschieten. In blessuretijd werd de wedstrijd definitief beslist toen Damjanac een simpel schot van Curovic onder zich door liet glippen en de eindstand werd bepaald op 3 - 1.