Kalac, Doomernik, Vrede, Luypers, Van Haaren, Nygaard, Van der Luer, Zafarin (81. Lawal), Van der Heyden, Peeters (89. Tomasic), Van Houdt (74. Torma)
Boschker, Hulshoff, Karnebeek, Grujic, Sobiech (69. De Witte), Oude Kamphuis, Van Halst, Steinmann (82. Sumaila), Ter Avest, Van de Paar, Vennegoor of Hesselink.
Doomernik, Peeters, Vrede.

Scheidsrechter Bossen
Toeschouwers 12.500

Bij Roda ontbraken Senden (geschorst) en Tchoutang (geblesseerd). Doomernik verving Senden als rechtsback, terwijl Zafarin de plaats innam van Tchoutang. Door het uitvallen van Senden en Tchoutang was Roda's rechterflank dus danig verzwakt. FC Twente kon niet beschikken over John Bosman.

Roda speelde in ieder geval een stuk voorzichtiger dan vorige week tegen PSV. Toen viel Roda met man en macht aan en profiteerde PSV van de ruimte die Roda achterin weggaf. Twente zelf speelde als thuisploeg ook uitermate op zekerheid. En dat terwijl de tukkers eigenlijk moesten winnen om hun achterstand op Roda goed te maken.

Ondanks het behoudende spel van beide ploegen waren er toch over en weer enkele mogelijkheden om te scoren. In de eerste helft had Roda de meeste kansen. Van Houdt kreeg de eerste mogelijkheid om de score te openen, maar zijn schot van buiten de zestien zeilde over het doel van Boschker. Daarna wilde Van Houdt een voorzet vanaf de rechterflank van Zafarin bij de tweede paal met zijn rechtervoet binnenwerken, terwijl hij dat beter met links had kunnen proberen. Nu ging zijn schot over. Later gaf "Peerke" de bal vanaf de achterlijn voor aan Bob Peeters, maar die werd te ver naar buiten gedrongen bij het omspelen van de keeper. Boschker was weer op tijd terug in zijn doel om de inzet van Peeters te pareren.

Roda's beste kans van de eerste helft kwam ook weer voort uit een actie van de twee Belgische aanvallers. Peeters stormde het strafschopgebied binnen en gad de bal breed op Van Houdt. Die kreeg de bal te kort voor zijn voeten, waardoor hij niet vol kon uithalen. Sander Boschker kon het schot van Van Houdt nog stoppen, maar de rebound viel precies voor de op de grond liggende Van Houdt. Diens volgende inzet kon door Karnebeek van de lijn worden gehaald.

Zeljko Kalac maakte zijn belabberde optreden tegen PSV meer dan goed door enkele schitterende reddingen. Eerst maakte hij met een katachtige redding een kopbal van ter Avest in de rechterhoek onschadelijk. En vlak voor rust haalde de Austaliër een vrije trap van Oude Kamphuis uit de driehoek.

In de tweede helft drong Twente wel wat meer aan, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg zelden. Daarvoor verdedigde Roda onder leiding van Vrede gewoon te goed. Het grootste gevaar kwam voort uit een corner een kwartier voor tijd. Steinmann kon vrij inkoppen, maar weer was daar Zeljko Kalac die met een prima redding Roda voor een achterstand behoedde.

Bijna was Roda zelfs nog met de volle winst weggegaan uit Enschede na een hoekschop vlak voor tijd. Marc Nygaard dook na een corner van Van der Heyden op bij de eerste paal om in te koppen. Maar helaas ging zijn kopbal centimeters naast de verkeerde kant van de paal. In blessuretijd claimde heel Twente nog een penalty nadat Oude Kamphuis fraai onderuit ging. Helaas voor de thuisclub had scheidsrechter Bossen goed gezien dat van der Heyden de bal speelde. Daardoor eindigde de wedstrijd zoals hij begon: 0 - 0.

Commentaar van Vergoossen: "We zijn niet gekomen voor een punt, maar om ons eigen voetbal te spelen. Dat zat er vandaag helaas niet in." En dus moeten we gewoon tevreden zijn met het punt dat Roda haalde. Twente had eigenlijk moeten winnen, maar weigerde daarvoor risico te nemen. En waarom zou Roda dan weer lekker gaan aanvallen en weer tegen een paar counters aanlopen zoals tegen PSV?