Kalac, Vrede, Tomasic, Van Haaren, Luypers, Van der Luer, Doomernik, Tchoutang (82. Torma), Van Houdt, Peeters, Lawal (76. Zafarin).
Jansen, Jaliens, Marilia, Nielsen, Nieuwenburg, Aandewiel, Kayis (46. Van Duivenbode), Van der Laan, Moerad (82. Krijgsman), Wouden, Tammer (84. Van der Linden).
Van Duivenbode
-
Scheidsrechter Schaap
Toeschouwers 4.250

Op een half afgebroken Kasteel, de thuishaven van Sparta, behaalde Roda zijn eerste punt van het seizoen. Maar net als in de wedstrijden tegen Vitesse en Ajax kreeg Roda te weinig. Gedurende vrijwel de hele wedstrijd was Roda de dominerende ploeg, zonder overigens zelf tot grootse daden te komen.

Ger Senden was vanwege zijn blessure nog steeds niet van de partij. Het herstel zou vier weken duren, maar na zes weken is hij nog steeds niet fit. Verder ontbraken ook Van der Heyden, Nygaard en Valgaeren wegens blessures. Gabor Torma moest op de bank plaatsnemen ten faveure van Bob Peeters. Niet alleen omdat Peeters het tegen Ajax goed had gedaan, maar ook omdat er in de verdediging van Sparta niet echt een mandekker was die de fysiek sterke Peeters de baas kon.

Vanaf de aftrap was Roda beter. Al na één minuut moest doelman Jansen redden op een schot van Tchoutang. Daarna waren er nog kansen voor Van Houdt, die enkele leuke duels uitvocht met Marilia, en Peeters. Sparta stelde daar in de eerste helft helemaal niets tegenover. Het enige gevaar voor het doel van Kalac kwam door twee vrije trappen die Sparta cadeau kreeg van scheidsrechter Schaap.

In de 28e minuut kreeg Roda loon naar werken toen Bob Peeters de score opende. Hij hoefde een bekeken pass van Van der Luer nog maar in het doel te tikken (zie foto). Van der Luer tekende daarmee voor de honderdste assist in zijn carrière. Ook in het verdere verloop van de eerste helft was Roda oppermachtig, maar verzuimde de score verder uit te bouwen. Sparta mocht blij zijn dat het met een 0 - 1 achterstand kon gaan rusten.

In het begin van de tweede helft gaf Roda de wedstrijd uit handen en liet Sparta in de wedstrijd komen. De Rotterdammers speelden nu richting hun eigen aanhang en startten furieus aan de tweede helft. De eerste de beste kans was ook meteen raak. De verdediging legde Van der Laan geen strobreed in de weg toen die mee naar voren ging. Zijn pass naar binnen werd ook niet verdedigd, waarna Tammer makkelijk kon scoren: 1 - 1.

Even later scoorde Sparta zelfs nog eens, maar Schaap keurde die treffer terecht af wegens buitenspel. Na zwak uitkomen van Kalac kon Wouden de bal richting doel tikken, waar nog een Spartaan, Van der Laan , stond te kijken. Had hij die bal gewoon laten lopen was er niets aan de hand geweest voor Sparta, maar vlak voor de lijn gaf hij de bal nog een hengst. Gelukkig voor Roda stond hij echter buitenspel, waardoor het Rotterdams feestje werd afgelast.

Van der Luer tussen Wouden en Van der Laan.

Na een uur controleerde Roda de wedstrijd weer en had Sparta geluk dat Schaap geen goede bril op had. Tot drie keer toe had hij een penalty aan Roda kunnen geven. Eerst werd Peeters van achteren onderuit geschopt, terwijl hij even later door invaller Van Duivenbode in het strafschopgebied aan zijn shirt omver werd getrokken. Ook Van Houdt werd nog eens aan zijn shirt neergehaald, maar Schaap deed alsof hij dat niet zag. Opvallend was wel dat hij voor soortgelijke overtredingen buiten de zestien wel floot. Zo kreeg Van Duivenbode in het laatse kwartier twee keer geel omdat hij eerst Peeters en daarna Van Houdt aan hun shirt neerhaalde.

De frustratie over het mislopen van een verdiende zege werd in blessuretijd nog groter toen Gabor Torma de grootste kans van de wedstrijd kreeg. Zonder dat er ook maar een speler van Sparta in de buurt was kon de Hongaar vrij op de goal af. De Hongaar had de hoek voor het uitzoeken om Roda aan drie punten te helpen. Maar in plaats daarvan schoot hij de bal keihard en onbeheerst over.

Sef Vergoossen baalde van het eindresultaat tegen Sparta, maar was ook niet tevreden met het vertoonde spel van zijn ploeg. "We hebben te veel werk moeten verrichten om slechte passes te herstellen. Daarom hebben we de wedstrijd nooit aan het lopen gekregen. Van deze ploeg mag je meer verwachten dan wat vandaag vertoond is."