Roda : Delwarte, Senden, Vrede, Valgaeren, Obdam, (30. Mores), Van de Luer, Ooijer,
RKC : Van Dijk, Kalezic, Bozovic, Hill, Bogers, Rommedahl, Nielsen, Van der Leegte,
Van Arum, Lammers, Dumbar (53. Dos Santos).

Geel : Van der Leegte, Lammers (RKC), Vrede (Roda).
Scheidsrechter : Sterk.
Toeschouwers : 3.610.

De wedstrijd was nog geen twee minuten bezig of Roda kreeg van de slapende Waalwijkse verdediging een onverwacht presentje. Peter Van Houdt kreeg alle ruimte en bracht Bob Peeters in stelling. Lange Bob scoorde makkelijk 0 - 1. Dat dit zijn laatste goede actie van de wedstrijd zou zijn wist op dat moment nog niemand. Later zou hij ook worden gewisseld voor Davy Zafarin. RKC begon daarna pas na de achterstand aan de wedstrijd en zette Roda onder druk. Roda heeft door de blessure van Van Haaren geen echte linksback meer (en Luijpers is verhuurd aan MVV), zodat daar Arie Obdam speelt. RKC maakte gretig gebruik van die zwakke linkerkant en rende keer op keer voorbij Obdam. In de 25e minuut werd Obdam aan de zijlijn behandeld voor een blessure en speelde Roda met een man minder. RKC profiteerde via Dumbar en scoorde 1 - 1. Obdam werd vervangen door Mores, ook al geen verdediger. Ook hij kon de snelle uitvallen van RKC nauwelijks pareren. Het gevolg waren diverse goede kansen voor RKC, waarvan Dumbar er nog één benutte om RKC op een 2 - 1 voorsprong te brengen in de 37e minuut. Gregory Delwarte hield met enkele goede reddingen Roda nog in de wedstrijd. Vlak voor rust kwam Roda onverwacht nog op gelijke hoogte. Peter Van Houdt stond weer eens aan de basis van een Roda doelpunt. Hij zorgde voor onrust in de RKC-verdediging en in de scrimmage die volgde kon André Ooijer scoren : 2 - 2.

Tien minuten na rust bracht Ooijer Roda zelfs weer op voorsprong. Doelman Van Dijk was kansloos toen Ooijer's schot van richting werd veranderd door een verdediger. Heel Waalwijk raakte gefrusteerd, zowel binnen als buiten de lijnen. Erbinnen werd flink uitgehaald naar alles watmaar enigszins geel/zwart was, en vanaf de tribunes werd doelman Delwarte bekogeld met van alles en nog wat. Een kwartier voor tijd werd het toch weer gelijk doordat verdediger Bozovic in kon koppen. Wellicht dat Delwarte hier uit zijn doel had moeten komen om de bal te onderscheppen, maar hij bleef op de lijn staan. "Hij is een lekker keepertje met een mooie toekomst, maar bij hoge voorzetten blijft hij nog te vaak in zijn doel," aldus Jol in het Limburgs Dagblad. "Ik ben tevreden, maar gezien het scoreverloop hadden we hier moeten winnen."