Kalac, Senden (81. Tomasic), Vrede, Luypers, Van Haaren, Van der Luer, Nygaard, Van der Heyden (76. Lawal), Tchoutang, Peeters, Van Houdt (76. Torma).
Waterreus, Van der Weerden (81. Lucius), Nikiforov, Dirkx (46. Skerla), Xavier (62. Ooijer), Khokhlov, Fuchs, Van der Doelen, Van Nistelrooy, Nilis.
Vrede
Xavier

Scheidsrechter Van Hulten
Toeschouwers 26.150

Roda zorgde in Eindhoven voor een kleine stunt door in de slotfase terug te komen van een 3 - 1 achterstand.

Na tien minuten kwam PSV al op voorsprong. Een steekbal van Nikiforov werd door Van Nistelrooy met een schuiver langs Kalac binnengetikt. Na twintig minuten spelen kreeg Roda zijn eerste grote kans toen Bernard Tchoutang alleen op Ronald Waterreus afging. De doelman voorkwam de gelijkmaker, al werd hij bij zijn redding geassisteerd de teruggekomen Xavier.

De verdiende gelijkmaker kwam er tien minuten daarna alsnog toen Bob Peeters met een stift over Waterreus mooi afronde. Balverlies van Luc Nilis op het middenveld ging vooraf aan het doelpunt.. De 1 - 1 was op dat moment een meer dan terechte stand. Normaal heeft Roda niet al te veel succes in Eindhoven, maar de ploeg had in de gaten dat er deze avond iets te halen viel in het Philips Stadion. De rust ging in met de gelijke stand, zonder dat Roda echt in de problemen was gebracht door de Eindhovenaren.

PSV leek er in de rust al doorheen te zitten. Diverse spelers liepen als bejaarde mannen over het veld te hijgen. Toch kwam de ploeg van Bobby Robson al in de eerste minuut van de tweede helft opnieuw op voorsprong door een goal van Van Nistelrooy. De aanvaller zag Kalac te ver voor zijn doel staan en schoot zo ongeveer vanaf de middellijn de bal binnen. Een doelpunt van uitzonderlijke klasse. Zelfs Kalac had er applaus voor over.

Later in de tweede helft bracht Luc Nilis zijn ploeg zelfs op 3 - 1. Regillio Vrede probeerde de inzet van Nilis nog van de lijn te halen, maar dat mocht niet meer baten. Met een achterstand van twee goals leek de wedstrijd beslist en zou Roda weer eens met een nederlaag uit Eindhoven vertrekken.

Maar PSV had dit seizoen al eerder in de slotfase zeges uit handen gegeven. Wellicht dat Roda daaruit moed putte, want de ploeg bleef spelen voor een beter resultaat. Vier minuten voor tijd kreeg Roda een vrije trap. Zoals altijd ging ook nu weer Eric Van der Luer achter de bal staan. Zijn preciese trap kwam terecht bij invaller Garba Lawal, die met een hard schot voor 3 - 2 zorgde. Lawal, die Stephan Van der Heyden was komen vervangen, stond overigens opvallend vrij bij zijn goal. Blijkbaar hadden de PSV-ers nog niet in de gaten dat er wissels hadden plaatsgevonden.

Met nog vier minuten te spelen werden ze bij PSV helemaal nerveus. Vanaf de aftrap ging het al helemaal fout in de Eindhovense defensie. Invaller Theo Lucius speelde de bal terug op Waterreus. Erg goed raakte Lucius de bal echter niet, zodat Waterreus naar de rand van de zestien moest om de bal weg te trappen. De ex-Roda doelman had nog genoeg tijd om de bal de tribunes in te trappen, maar hij beging op dat moment de blunder van de avond en plaatste de bal recht in de voeten van Marc Nygaard. Deze had vervolgens geen probleem de bal in het verlaten doel te schieten: 3 - 3. Binnen een minuut had Roda twee keer gescoord en was op gelijke hoogte gekomen. Het werd ook duidelijk waarom Waterreus enkele jaren geleden bij Roda plaats moest maken voor Ruud Hesp. Niet dat Hesp nooit fouten maakte, maar het is mij een raadsel wat een topclub als PSV met een doelman als Waterreus moet.

Sef Vergoossen na afloop: "Na de 1-0 hadden we het beste van het spel en maakten we terecht de gelijkmaker. Met een briljante goal achter en dan toch weer herstellen. We kregen greep op de wedstrijd. De 3-1 is bijna dodelijk en dat is een fase dat je zegt dat je het moeilijk krijgt. Nieuwe invallers en de mentaliteit brengen je ondanks de fouten toch gelijk. En we verdienden minimaal dat punt".

PSV-trainer Bobby Robson: "Het was al de derde wedstrijd in zes dagen. Roda JC speelde in die tijd geen wedstrijd. Bij rust was het team ontzettend moe. Vier, vijf spelers zaten aan de grond. In de fase dat we er helemaal doorheen zaten scoren we twee fantastische treffers. Dus met problemen bij rust komen we toch in een fantastische positie. De laatste vijf minuten waren een ramp en voor ons was het al kerstmis, want we gaven twee grote kansen weg. Dan wordt het 3-2, door een grote fout die daaraan vooraf ging. Ik voel nog steeds dat we genoeg in het team hadden om toch met 3-2 te winnen. De laatste goal was een ramp. De speler van Roda JC deed het goed. Bij zulke fouten wordt je gestraft en win je geen punten. Ik ben blij met de 3 doelpunten. Al met al niet teleurgesteld maar ik wordt er zo onderhand wel moe van, omdat we er telkens weer over praten en het blijft gebeuren. We verliezen de concentratie en dat koste ons weer twee punten."

"Het puntenverlies kan geheel op mijn conto worden gezet", gaf Waterreus toe. "Ik kan alleen maar zeggen dat PSV vandaag met tien man heeft gespeeld. Die actie hoort niet thuis in dit stadion. Een belachelijke fout. Die bal had gewoon hoog de tribune in moeten gaan."