Zeljko Kalac, Mark Luypers, Humphrey Rudge, Joos Valgaeren, Ramon Van Haaren, Dave Zafarin (57. Regilio Vrede, Arno Doomernik, Eric Van der Luer, Bernard Tchoutang (46. Peter Van Houdt), Garba Lawal (71. Kevin Van Dessel), Bob Peeters.
Ronald Waterreus, Ernest Faber, Jurgen Dirkx, Eric Addo, Chris Van der Weerden, Joonas Kolkka (77. Dennis Rommedahl), Mark Van Bommel, Johann Vogel, Wilfred Bouma, Luc Nilis (79. Arnold Bruggink), Ruud Van Nistelrooy.
Afwezig Roda JC: Nygaard, Torma, Senden, Ouindi, 't Hart.
PSV: Heintze, Nikiforov, Ooijer, Van der Doelen.
PSV: Faber.

Scheidsrechter Herman Van Dijk.
Toeschouwers 28.500.

Onderstaaand verslag overgenomen van Koempel's Pleasure Dome

Het duel tussen de nummer 2 en 4 uit de KPN-Telecompetitie had voor aanvang alles om uit te groeien tot een mooie wedstrijd, maar na 90 minuten heerste er vooral onvrede bij de neutrale toeschouwers. Waar beide ploegen vorig seizoen in een sprakelende wedstrijd op 3 - 3 bleven steken, eindigde het duel deze keer in een makkelijke 2 - 0 overwinning voor PSV.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden wegens het onverwachts overlijden van PSV-fysiotherapeut Tom van Schijndel. Na het eerbetoon schoot PSV uit de startblokken en probeerde het Roda te overrompelen, maar ondanks enkele hoekschoppen en afstandsschoten week Roda niet in de openingsfase. De Kerkradenaren gokten in het slechte weer op de counter en kwamen daarmee ook een aantal keer gevaarlijk dicht voor Waterreus, maar de bal verdween niet achter de doelman in het PSV-doel.

Aan de andere kant moest Kalac na een half uur spelen dan uiteindelijk wel de trieste gang naar het net maken. Luc Nilis deed dat wat hij al sinds 17 oktober in de wedstrijd tegen FC Den Bosch niet meer deed en liet en passent zijn 100ste doelpunt in de KPN-Telecompetitie noteren. Roda volhardde na de tegentreffer in het verdedigende spel en liet het aanvallen aan PSV over, maar die wisten de Roda-verdediging verder niet in verlegenheid te brengen. Derhalve gingen de ploegen met een 1-0 stand de rust in.

Sef Vergoossen nam in de rust maatregelen door Bernard Tchoutang, in de eerste helft onzichtbaar, te vervangen voor Peter van Houdt om voorin meer druk te kunnen zetten. Dat resulteerde al snel een goede mogelijkheid voor Eric van der Luer, maar zijn schot ketste af op een Eindhovens been.

PSV raakte niet in paniek door de toegenomen Kerkraadse dadendrang en bleef rustig het eigen spel spelen. Dit stelde uiteindelijk Wilfred Bouma in de gelegenheid met zijn eerste treffer in Eindhovense dienst de stand op 2-0 te brengen. Bouma, dit seizoen teruggehaald van Fortuna Sittard, brak op links door, liet Rudge zijn hielen zien en schoof de bal langs de uitgekomen Kalac in het lege Roda-doel. Overigens was het verdedigen van Rudge bij deze goal beneden alle peil.

Roda slaagde er maar niet in om een vuist te maken tegen de Eindhovense overmacht. De enige kansen die de ploeg van trainer Sef Vergoossen creëerde, kwamen voort uit snelle counters en stilstaande momenten; zo krulde Mark Luijpers de bal uit een vrije trap rakelings langs de paal.

PSV was veel te sterk voor Roda, dat vooral de slag op het middenveld verloor. Johann Vogel en Mark van Bommel, geassisteerd door Kolkka en Bouma, zetten de lijnen goed uit en lieten de Limburgers niet in het spel komen. De voorsprong kwam verder niet in gevaar, waardoor PSV de aansluiting met Ajax behoudt. Roda, dat bij winst PSV op de ranglijst was gepasseerd, blijft ondanks de nederlaag goed meedraaien in de vaderlandse subtop.