Roda : Delwarte, Senden, Vrede, Valgaeren, Mores, Van de Luer (72. Plet), Ooijer,
NEC : Roorda, Verhoeven, Pothuizen, Maes, Hesp, Sainovski (78. Poutilo), Schultz,
Janssen, Ellerman, Koning, Van Eijkeren.

Geel : Ellerman (NEC), Delwarte, Senden (Roda).
Scheidsrechter : Wegereef.
Toeschouwers : 3.500.

Roda speelde in een mistig Goffert stadion een belabberde wedstrijd tegen een tegenstander waar zes weken geleden nog met 4 - 0 van was gewonnen. Een tegenstander, die in zijn zes voorgaande thuiswedstrijden vijf keer verloor en alleen wist te winnen van hekkensluiter Volendam.

Roda was blijkbaar nog met de gedachten in de kleedkamer toen het in de derde minuut een strafschop tegen kreeg. Delwarte, die de voorkeur had gekregen boven Damjanac, deed niets fout tegen Van Eijkeren binnen de zestien, maar scheidsrechter Wegereef gaf een penalty en geel na de "Schwalbe" van Van Eijkeren. Luc Maes bracht NEC vervolgens vanaf elf meter op voorsprong. Voor de rest was er in de mist nauwelijks iets te zien. Roda hoopte er blijkbaar op dat Wegereef de wedstrijd zou staken door het slechte zicht. NEC profiteerde vijf minuten voor rust van een misverstand tussen Senden en Valgaeren. Koning kon alleen door op Delwarte en tekende voor 2 - 0.

In de tweede helft wisselde Jol Doomernik voor Schops en Peeters voor Grünholz, maar het bleef klungelen bij Roda. Toch wist Roda nog te scoren. In de 68e minuut scoorde Ooijer met een mooie lob zijn zesde treffer van het seizoen en bracht Roda dichterbij. Wat er volgde leek zowaar nog een beetje op voetbal en een paar keer leek de gelijkmaker dichtbij. Met een paar counters was NEC aan de andere kant echter ook gevaarlijk. Gescoord werd er echter niet meer en net als vorig seizoen verloor Roda nu ook met 1 - 2 in Nijmegen.

Roda is dit seizoen niet meer dan een middenmoter. Europees voetbal kunnen we zo langzamerhand wel gaan vergeten. De "makkelijke" wedstrijden tegen RKC en NEC leverden slechts één puntje op. Dat kan ook bijna niet anders als je zonder een echte linksback speelt. Ramon Van Haaren is geblesseerd aan zijn knie. De loopbaan van René Trost lijkt voorbij, dus die kan ook niet spelen. En doordat men bij Roda dacht dat er genoeg verdedigers waren, werd Mark Luijpers verhuurd aan MVV. En dus staat er op die positie Obdam of Mores, en beiden zijn niet eens verdedigers.