Kalac, Senden (72. Rudge), Luypers, Doomernik, Van Haaren, Zafarin, Van der Luer, Van der Heyden, Nygaard (63. Valgaeren), Peeters, Van Houdt (82. Tchoutang).
Karelse, Atmodikoro, Bosz, Van de Looi, Van As, Versteeg, Schreuder, Shoukov (88. Hansen), Gudelj, Stewart, Milisic (70. Arveladze).
Bosz, Van As.

Scheidsrechter Jol
Toeschouwers 9.500

Regilio Vrede was na zijn gele kaart tegen Cambuur geschorst. Zijn vervanger was Arno Doomernik. Opnieuw speelde Dave Zafarin op rechts, zodat Tchoutang op de bank moest plaatsnemen. Het was ook de bedoeling dat Gabor Torma naast Bob Peeters in de spits zou spelen. Maar tijdens de warming-up bleek de Hongaar niet fit genoeg om te spelen, wardoor peter Van Houdt in de basis kon beginnen.

Hekkensluiter NAC had thuis pas één wedstrijd gewonnen (tegen MVV), en stond inmiddels drie punten achter op nummer 17. De thuisclub had dus eigenlijk niets aan een gelijkspel en moest wel op de winst spelen.

In de eerste helft speelde Roda weer eens lekker goed voetbal. Iets wat we de laatste wedstrijden tegen MVV en Cambuur niet hadden gezien. Legio doelrijpe kansen wist de ploeg van Vergoossen zich te scheppen. Helaas was de afwerking echter beneden alle peil. Stephan Van der Heyden leverde in de openingsfase een prima vrije trap af, die helaas net geen doel trof. De eerste grote mogelijkheid was er voor Marc Nygaard, die zijn kopstoot door Karelse gestopt zag worden. Daarna was het de beurt aan Dave Zafarin, die vanaf dertig meter alleen op de keeper af kon gaan zonder dat er een verdediger in de buurt was. Blijkbaar schrok Zafarin van zoveel ruimte, want het schot dat hij afleverde was een makkelijke prooi voor Karelse. Niettemin moet je je als prof toch wel een beetje schamen als je zo'n scoringskans op deze manier verprutst.

Scheidsrechter Jol vestigde ook weer eens in negative zin de aandacht op zich. Van der Luer stuurde Van Houdt de diepte in. Peerke was sneller dan Peter Bosz, en zou alleen op Karelse af kunnen stormen. Maar Van Houdt werd door Bosz onderuit getrokken, zodat hem die mogelijkheid werd ontnomen. Voor het onderuithalen van een doorgebroken speler staat er maar één straf, en dat is rood. Maar onze vriend uit Den Haag had zeker medelijden met de thuisclub en toonde slechts geel. Een verrassing hoeft dat voor ons echter niet te zijn. Regelmatig wordt Roda door die Jol benadeeld, met als absolute dieptepunt een wedstrijd tegen Twente in 1994, toen deze man ervoor zorgde dat Roda verloor en zo Europees voetbal misliep.

Desondanks bleef het kansen regenen voor Roda. Zafarin speelde op rechts ex-pier Van As helemaal zoek, en kon weer op Karelse af. In plaats van te schieten verkoos hij een voorzet, die echter niemand bereikte. Daarna was het de beurt aan Van Houdt, die na goed storen van Peeters in balbezit kwam. Zoals Zafarin van rechts de zestien binnenkwam, zo kwam Van Houdt van links. Hij besloot wel tot een schot, maar Karelse toonde zich andermaal sterker dan de aanvallers van Roda.

NAC haalde dus op miraculeuze zonder kleerscheuren de rust, want als Roda met 3 - 0 had voorgestaan had niemand vreemd opgekeken.

Na rust was het beeld van de wedstrijd precies omgekeerd. Nu was het NAC dat kans na kans om zeep hielp. Roda kreeg nog maar één kans. Na geklungel in de Bredase defensie kon Nygaard vanaf vijf meter uithalen, maar zijn schot had niet genoeg kracht om Karelse te verslaan.

Aan de andere kant mocht Roda zich bij Zeljko Kalac bedanken, die met enkele prima reddingen zijn ploeg in de wedstrijd hield. Slechts één keer werd hij gepasseerd, maar toen was er Ramon Van Haaren die de bal van de lijn haalde. Dat deed Van Haaren tegen MVV trouwens ook al eens, toen hij in de laatste minuut Perez van scoren afhield.

Roda overleefde de tweede helft , net als NAC de eerste helft, gelukkig zonder kleerscheuren. Het gelijk spel was derhalve terecht, al was het voor de toeschouwers leuker geweest als het 2 - 2 was geworden.

Commentaar van Sef Vergoossen: "Tegen MVV en Cambuur hebben we hard gewerkt, maar slecht gespeeld. Dan krijg je dus ook weinig kansen. Nu zag ik één helft het Roda zoals ik het graag heb. Dan komen de mogekijkheden vanzelf. Helaas werden ze niet benut, maar ook dat komt wel weer. Maar een wedstrijd gaat natuurlijk wel over negentig minuten. Voor hetzelfde geld gaan we hier met een nederlaag naar huis."