Roda : Damjanac, Senden, Vrede, 't Hart, Van Haaren, Ooijer, Van der Luer (84. Martens),
MVV : Van Duijnhoven, Plum (86. Ahannach), De Jong, Luijpers, Heubach (55. Janssen),

Geel : De Jong, Nygaard, Heubach, Volmer (MVV); Ooijer, Van der Luer, Doomernik, Lawal (Roda).
Rood : Luijpers (MVV, 52e minuut), Joordens (MVV, 2 x geel, 75e minuut).
Scheidsrechter : Wegereef.
Toeschouwers : 5.500.

Roda gaf in de uitwedstrijd tegen MVV aan er wie in Limburg op voetbalgebied de dienst uitmaakt. Alleen in het begin van het felle duel hadden de Maastrichtenaren hoop op een goede afloop. Maar in de tweede helft werden de mannen van Frans Körver door een superieur Roda naar de slachtbank geleid. Alleen vergat Roda om het werkelijke krachtsverschil in doelpunten tot uitdrukking te brengen, zodat het bij een kleine 2-1 overwinning bleef.

Daarmee bleef MVV vast op de laatste plaats staan met nul punten uit vijf wedstrijden en lijkt hard op weg om terug te keren naar de Eerste Divisie. En dat is precies waar deze club met zijn walgelijke "fans" thuishoort. Niet alleen maakten ze Van de Luer uit voor alles wat mogelijk is, ook werd de Roda-bank bespuugd en bekogeld met stenen en andere troep. En dan staan de heren na de wedstrijd uit pure frustratie op de Roda-aanhang te wachten om nog een robbertje te kunnen vechten. En zo werd weer eens bevestigd waarom de meeste Roda-fans een bloedhekel hebben aan deze "pierenclub" met zijn a-sociale aanhang.

Martin Jol had de verdediging enigszins omgezet; Ger Senden speelde samen met Vrede in het centrum van de verdediging. Zijn positie als rechtsback werd overgenomen door Stephan 't Hart, die zijn debuut maakte als basisspeler in de eredivisie. Daardoor moest Maarten Schops op de bank plaatsnemen.

Roda begon vanaf het begin lekker aan te vallen, maar was daardoor achterin kwetsbaar voor de counters van de thuisclub. Na zeven minuten was het bij één van deze counters al raak. Ramon Van Haaren was mee in de aanval en bevond zich nog op de linksbuiten-positie toen MVV de bal veroverde. Nygaard kapte Senden uit en schoot op doel. Damjanac kon zijn schot nog tegenhouden, maar met wat geluk kon Bouma in de rebound toch scoren: 1 - 0. Zo leek het weer mis te gaan, net als eerder tegen Volendam. Roda speelde slecht en diverse spelers raakten geirriteerd en begingen domme overtredingen. Zo kregen Ooijer, Doomernik en Van de Luer terecht een gele kaart na overbodige overtredingen. MVV toonde zich in die beginfase zowaar gelijkwaardig aan Roda, dat pas na twintig minuten een beetje in zijn normale doen kwam. In de 28e minuut viel al de gelijkmaker nadat Ger Senden een vrije trap van Eric Van de Luer in het doel kopte. Vanaf dat moment was Roda de betere ploeg en legde MVV zijn wil op. Voor rust scoorde Roda echter niet meer, mede omdat Bob Peeters zijn schot zag gestopt door doelman Van Duijnhoven.

Al vroeg in de tweede helft moest MVV met tien man verder toen Luijpers rood kreeg. Hij had de doorgebroken Peter Van Houdt onderuitgehaald en kon gaan douchen. Roda voerde de druk op en kreeg kansen. Na een kwartier resulteerde dat in een doelpunt van Van Houdt, die een door een Maastrichtenaar van richting veranderd schot in het doel knalde. Een heer met een vlag in zijn hand bepaalde echter dat Van Houdt buitenspel stond en zo werd het doelpunt afgekeurd. Na de beelden op video nog eens te hebben bekeken werd duidelijk dat Van Houdt op het moment dat Lawal schoot absoluut niet buitenspel stond maar op één lijn met een verdediger. Vijf minuten kreeg Roda toch waar het recht op had toen Regilio Vrede na een blunder van Jerry De Jong kon scoren. Na een combinatie tussen Ooijer en Peeters plaatste De Jong de bal namelijk precies in de voeten van Roda's lange verdediger. En die kon de bal vervolgens laag langs Van Duijnhoven in het doel plaatsen: 1 - 2. Een paar minuten later werd het duel definitief beslist toen Joordens zijn tweede gele kaart kreeg en MVV met negen spelers verder moest. Roda combineerde rustig naar het einde van het duel en liet zelfs nog enkele goede mogelijkheden onbenut. Zo raakte Lawal de buitenkant van de paal en zag 't Hart zijn schot op de lat uiteenspatten. Gescoord werd er echter niet meer en kon Roda de eerste overwinning in een uitwedstrijd laten bijschrijven.