Roda : Kässmann, Senden, Vrede, Trost (4. Plet (75. Zafarin)), Van Haaren, Valgaeren,
Groningen : Lodewijks, Leonardo, Elshot, Schilder (77. Peeper), Rosén (46. Matthijs), Beerens, Atteveld, Hugo, Magno (65. Koen), Veenhof, Huizingh.

Geel : Valgaeren, Van Haaren (Roda).
Rood : Atteveld (Groningen, 2 x geel, 31e minuut).
Scheidsrechter : Van Egmond.
Toeschouwers : 11.000.

Theo Vonk kon in deze belangrijke degradatiewedstrijd alleen niet beschikken over Mariusz Kukielka, voor de rest was de selectie compleet. Desondanks werd er door Roda niet sterk gespeeld. Bovendien werd René Trost al in de derde minuut met een brancard van het veld gedragen toen hij zich verstapte. Zijn vervanger Melvin Plet deed het daarna zo matig dat hijzelf later ook weer werd vervangen door Davy Zafarin.

Ook het feit dat Roda een uur lang met een speler meer op het veld stond kon de ploeg niet tot grootse daden inspireren. Raymond Atteveld, in 1995 nog succesvol bij Roda, kon zich binnen een minuut twee keer niet beheersen. Eerst kreeg hij geel nadat hij wraak nam op Peter Van Houdt. En een paar seconden later torpedeerde hij aan de zijlijn Bob Peeters, en voor die actie kreeg hij zijn tweede gele kaart. Die rode kaart voor Atteveld vormde meteen het enige "hoogtepunt" van de eerste helft.

De tweede helft was nauwelijks tien minuten oud toen Jörg Kässmann een blunder beging. Bij een totaal ongevaarlijke situatie wilde hij naar rechts uitverdedigen. Hij schoof de bal echter precies in de voeten van Hugo. De Groninger kapte even naar binnen en knalde de bal vervolgens laag in de hoek achter Kässmann: 1 - 0. En terwijl Roda's doelman nog bezig was een gat te graven om zich erin te kunnen verstoppen lag de gelijkmaker aan de andere kant al in het net. Vanaf de aftrap toog Roda naar voren en kreeg op links een vrije trap. Specialist Eric Van der Luer legde de bal bij de eerste paal precies op het hoofd van de inlopende Bob Peeters, die met een keiharde kopbal doelman Lodewijks kansloos liet: 1 - 1.

Verder dan de gelijkmaker kwam Roda echter niet. Sterker nog, de Groningers kregen zelfs nog de beste kansen op de overwinning. Met name in blessuretijd, toen Koen alleen op het doel af kon gaan. Gelukkig ging zijn inzet echter voorlangs.

Commentaar van trainer Theo Vonk: "Het was dramatisch slecht. Dit had niets met voetbal te maken. Ik ben alleen blij dat we niet verloren hebben. Ik had echt gehoopt dat we beter zouden gaan spelen, maar ik heb daar niets van teruggezien. Het ergste is dat bepaalde afspraken niet worden nagekomen. Sommige spelers zijn niet coachbaar. Zelfs tegen tien man was het een chaos. Het probleem is dat deze ploeg niet met spanning kan omgaan. Op de traing liep het afgelopen week als een trein. We moeten er maandag maar weer eens over praten, maar ik ben bang dat alleen een overwinning wonderen doet."

Door de winst van RKC op Volendam staat Roda wel nog maar twee punten boven de 16e plaats op de ranglijst. Roda heeft nu 29 punten, Groningen en RKC 27. Wel hebben beide ploegen een wedstrijd meer gespeeld dan Roda.