Kalac, Senden, Vrede, Luypers, Doomernik, Van der Heyden, Lawal (90. Rudge), Zafarin, Nygaard, Van Houdt, Peeters (85. Tomasic).
Olyslager, Wilnis, Silooy, Vreman (83. Redeker), Lindenbergh, Nok, Meerdink (46. Tumba), Te Braak (85. Väisänen), Rzasa, Gerristen, Viscaal.
Van Houdt, Lawal, Van der Heyden, Zafarin
Te Braak

ScheidsrechterLuinge
Toeschouwers7.250

Veel beter spelen dan de tegenstander en dan nog bijna de winst uit handen geven. Dat deed Roda in Doetinchen tegen de "Superboeren". Maar zo super als in het recente verleden zijn de "Boeren" niet meer. Op de eigen Vijverberg, waar het normaal altijd heel lastig is voor uitspelende teams, wist de ploeg van Frits Korbach tot nu toe slechts één maal te winnen.

Vanaf het begin domineerde Roda de wedstrijd en legde De Graafschap aan banden. Maar ondanks het grote overwicht wist Roda niet te scoren. Pas in de blessuretijd van de eerste helft wist Dave Zafarin het overwicht in de score tot uiting te brengen. Uit een lastige hoek liet hij doelman Olyslager kansloos en zo kwam Roda op een psychologisch gunstig tijdstip alsnog op voorsprong: 0 - 1. Dat de wedstrijd toen eigenlijk al beslist had moeten zijn mocht de pret tijdens de rust niet drukken.

De tweede helft ging daar verder waar de eerste was opgehouden; Roda voetbalde en De Graafschap liep er maar wat achteraan. Tien minuten na rust bouwde Roda zijn voorsprong nog verder uit en kwam op 0 - 2. Bij een hoekschop ging zoals gebruikelijk de hele "luchtmacht" weer mee naar voren. De inzet van Vrede kwam terecht bij Mark Luypers, die van dichtbij geen moeite had met scoren.

0 - 2 door Mark Luypers

De wedstrijd leek gelopen en Roda hoefde het testant eigenlijk alleen nog maar uit te spelen om weer drie punten binnen te hebben. Tot opeens een paar minuten later Eric Viscaal uit het niets een tegentreffer kon scoren: 1 - 2. De Graafschap, dat eerst helemaal was weggespeeld, stond met nog bijna een half uur te spelen nog maar één goal achter. Het publiek liet zich ook nog eens horen en Roda kreeg het alsnog moeilijk. Weg was het soepele combinatiespel, weg was het zelfvertrouwen. In plaats van gewoon te blijven aanvallen liet de ploeg zich terug zakken rondom het eigen strafschopgebied. En dat is natuurlijk vragen om problemen in een uitwedstrijd.

Een kwartier voor tijd sloeg het noodlot toe toen invaller Tumba de gelijkmaker scoorde en de Vijverberg op zijn kop zette. Eigenlijk had die Tumba niet eens mee mogen doen. Een paar dagen eerder had hij namelijk een rode kaart gekregen en zou geschorst moeten zijn. Maar de heren van de KNVB hadden besloten om die rode kaart pas na het weekend te behandelen. De schorsing van Tumba ging dan ook pas een wedstrijd later in. Zo had Roda in nauwelijks een kwartier tijd de zekere winst uit handen gegeven.

Met nog een kwartier te spelen moest er zelfs nog gevreesd worden voor een nederlaag. Maar waar Roda de winst schijnbaar zomaar uit handen gaf, zo kreeg het die van De Graafschap weer kado. Een minuut na de gelijkmaker mocht Vreman voor de Graafschap een vrije trap nemen. Hij dacht zeker dat Peter Van Houdt ook een blauw/wit shirt aanhad, want hij speelde de Belg perfect aan. "Peerke" kon na de voorzet van Vreman alleen op Olyslager af en passeerde de doelman met een schot in de linkerhoek: 2 - 3.

In de slotfase kwam Roda nog wel enigszins in de problemen kwam door de aanvallen van De Graafschap. Maar deze keer hield de verdediging goed stand en stond geen tegentreffer meer toe, zodat Roda de drie punten toch verdiend mee terug kon nemen naar Kaalheide. Zo had deze wedstrijd toch nog een happy end voor Roda, maar de strijd had al veel eerder beslist moeten zijn.