Kalac, Senden, Vrede, Luypers, Van Haaren, Doomernik, Van der Luer (87. Valgaeren), Nygaard, Van der Heyden, Peeters, Van Houdt.
Van Zwam, Hermans, Hofland, Roest, Zegrean (81. Paciorek), Gesthuizen, Kool (93. Heering), Van Bommel, Bouma, Simons, Jeffrey (70. Tychon).
Van Houdt (87e minuut).
Van der Heyden (80e minuut).
Scheidsrechter Schaap
Toeschouwers 7.000

Marc Nygaard werd van het centrale middenveld naar de rechterkant gehaald, omdat in de ogen van Vergoossen vanaf die zijde de laatste weken te weinig dreiging uitging. Arno Doomernik kreeg daardoor weer een plaats in het elftal, ditmaal met de opdracht Mark van Bommel te neutraliseren. Bernard Tchoutang moest zich tevreden stellen met een plaats op de reservebank.

Erg vriendelijk was het allemaal niet, wat er allemaal in de Baandert. Roda moest eigenlijk winnen om nog kans te maken op Europees voetbal. Fortuna daarentegen kan zich inmiddels volop concentreren op de bekerfinale tegen Ajax. De thuisclub won de afgelopen week zowel uit bij PSV als bij Ajax. En wat zou er voor Fortuna mooier zijn dan de buurman een hak te zetten?

In de eerste helft viel het eigenlijk nog wel mee. Veel goed voetbal was er niet te zien. Kansen waren ook op de vingers van één hand te tellen. Voor Roda kwam Bob Peeters dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal (na een hoekschop) werd door Gesthuizen van de lijn gehaald. Het is leuk om te zien hoe dit seizoen de tegenstanders stijf van de schrik staan als Roda een corner mag nemen. In deze wedstrijd was het al niet anders. Het meeste gevaar kwam voor rust uit hoekschoppen, waartegen Fortuna nauwelijks verweer had. Fortuna kreeg voor rust één kans, maar Zeljko Kalac stopte een schot van Jeffrey bekwaam.

Een ander die van zich deed spreken was de scheidrechter: Schaap. Het leek wel alsof hij was omgekocht door Fortuna, zo opzichtig floot hij in het voordeel van de Sittardenaren.

Na een kwartier in de tweede helft kwam Roda op voorsprong. Het doelpunt kwam voort uit een hoekschop. Vanaf rechts bracht Eric van der Luer de bal voor het doel, waar Bob Peeters boven iedereen uittorende en keihard inkopte. Noch Van Zwam, noch de verdedigers op de doellijn hadden een verweer tegen de kopbal van Bob : 0 - 1.

Nadat Roda op voorsprong was gekomen sloeg de vlam pas echt in de pan. De spelers leken meer aandacht voor elkaars ledematen te hebben dan voor de bal. Fortuna wilde wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de verdediging van Roda gaf geen krimp. Regilio Vrede had voetballend geen problemen met zijn tegenstander Regilio Simons. Simoms probeerde het toen maar op manieren die niks met voetbal te maken hebben Die Simons is met zijn irritante gedrag toch al de grootste kwal op de Limburgse velden. Logisch dus dat dit persoon de hoon van de Roda-aanhang over zich heen kreeg.

In de 80e minuut kreeg Stephan Van der Heyden opeens een rode kaart, nadat hij een Fortunees aangeraakt zou hebben. Een veel te zware straf, want geel was eigenlijk al teveel geweest. Zo kreeg Fortuna weer hulp van Schaap, die daarna de wedstrijd nog even staakte. Bij Fortuna waren ze blijkbaar vergeten een poort af te sluiten, waardoor er opeens woedende Roda-fans binnen de omheining stonden. Eric Van der Luer trad op zoals alleen hij dat kan en binnen de kortste keren stond iedereen weer op zijn plaats en kon de wedstrijd hervat worden.

Maar nog was de gifbeker niet leeg voor Roda. Van der Luer werd door Ruud Kool ordinair uit de wedstrijd geschopt, maar kreeg van Schaap slechts geel. En dan vragen ze zich bij de KNVB nog af hoe het mogelijk is dat sommige supporters zich niet kunnen beheersen. Zoveel gemarchandeer van een scheidrechter is maar moeilijk te verkroppen. Drie minuten voor tijd presteerde Schaap het zelfs om nog een Roda-speler van het veld te sturen. Peerke Van Houdt kreeg zijn tweede gele kaart nadat Van Bommel over zijn voet was gestruikeld.

Kalac stopt Simons

In de slotfase speelde Roda dus met 9 tegen 12 (11 Fortunezen en de scheids). Maar zelfs toen slaagde de thuisclub er niet in om in de buurt te komen van de gelijkmaker. Roda sleepte de zwaarbevochten zege uit het vuur en toonde zich weer eens de beste club van Limburg. Beide duels met Fortuna werden gewonnen, en ook tegen MVV toonde Roda zich eerder al de meerdere.

Nadeel van dit duel is dat enkele spelers gechorst worden. Van Houdt en Van der Heyden na hun rode kaart en Peeters vanwege zijn gele kaart moeten tegen De Graafschap toekijken.
Sef Vergoossen maakte zich daarover vooralsnog geen zorgen. "Je weet dat je vroeg of laat tegen een schorsing aanloopt, dus daar doe ik niet dramatisch over. Ik heb een week de tijd om een oplossing te bedenken. Het was een duel waar de bal net een keer goed moet vallen. Dat geluk hadden wij vandaag."