Roda : Kässmann, Senden, Vrede, Valgaeren, Van Haaren, Plet (70. Torma), Van der Luer (56. Obdam), Doomernik, Van Houdt, Lawal (62. Zafarin), Peeters.
Feyenoord : Dudek, Gyan, Van Gobbel, Van Gastel, Claeys, Schuiteman, Kalou, Bosvelt, Nelisse (64. Korneev), Van Bronckhorst, Vos.

Scheidsrechter : Bossen.
Toeschouwers : 23.066.

Theo Vonk kon voor deze wedstrijd beschikken over een nagenoeg complete selectie, terwijl bij Feyenoord de Argentijn Cruz was geschorst. Daardoor speelden de Rotterdammers met de jonkies Nelisse en Kalou in de aanval.

Het spel van beide ploegen was lange tijd niet om over naar huis te schrijven. Met name in de eerste helft verveelden de toeschouwers in de Kuip zich nogal. Kansen waren er in het eerste bedrijf dan ook nauwelijks. Nelisse produceerde onder meer een slap rollertje dat voorlangs ging, terwijl Kässmann goed reageerde op een schot van Claeys. Verder schoot Feyenoord nog een paar keer naast het doel van Kässmann door Schuiteman, Nelisse en Van Gastel. Voor Roda kreeg Bob Peeters drie kansen, maar ook drie keer was zijn inzet te zacht en had Dudek geen problemen om de bal te stoppen.

De tweede helft begon al een stuk beter toen Van der Luer een vrije trap mooi in de hoek krulde. Dudek stopte echter deze bal en het bleef gelijk. Tot in de 54e minuut Bosvelt te veel ruimte kreeg van Doomernik bij het binnengaan van het strafschopgebied. Bosvelt's voorzet kwam terecht op het hoofd van Henk Vos, die op zijn beurt weer te veel ruimte kreeg van Ger Senden. De kopbal van Vos belandde met een boog via de binnenkant van de paal achter de kansloze Kässmann in het doel: 1 - 0.

Vos scoort Vos loopt weg na zijn goal.

Pas na deze achterstand begon Roda meer naar voren te spelen. Ook wisselde Vonk nog drie keer in die tweede helft. Torma, Obdam en Zafarin kwamen de aanvallende bedoelingen wat meer kracht bij zetten. Maar Feyenoord kreeg daardoor meer ruimte in de counter. Zo kreeg Nelisse een opgelegde kans na een pass van Vos, maar gelukkig stond hij op het verkeerde been. Van Houdt kwam nog eens vrij voor Dudek na een een mooie pass van Valgaeren, maar zijn inzet was weer eens veel te zacht. Later zag Valgaeren zijn schot nog geblokt door Schuiteman. In de slotfase redde Kässmann nog prima toen Kalou alleen voor hem verscheen nadat de verdediging niet stond op te letten bij een ingooi voor Feyenoord.

Achteraf gezien had Roda best een puntje kunnen wegkapen uit de Kuip, waar Roda bij zijn vorige bezoek nog de beker won in de finale tegen Heerenveen. Theo Vonk had het volgende te zeggen over de wedstrijd: "We wisten dat we hier kansen hadden op één of misschien wel drie punten. We hebben ons alle moeite getroost, maar helaas levert dit weer niets op. Het euvel is bekend. We scoren veel te moeilijk. We hadden wel wat kansjes, maar we hebben bovenal kunnen zien, dat Roda langzaamaan weer beter gaat voetballen."

Bob Peeters Bob Peeters.

(De foto van het doelpunt van Henk Vos is met toestemming van Wissie overgenomen van de De Officiële #FML Homepage)