Kalac, Senden, Vrede, Luypers, Van Haaren (43. Lawal), Zafarin, Van der Luer, Nygaard, Van der Heyden (84. Rudge), Torma, Peeters (66. Doomernik).
De Ron, Ferrier, Elzinga, Berhalter, Loontjens, Usta, Van der Heide (68. Beekink), Hendriksen (77. Levchenko), Durmusoglu (82. Berghuis), Dijkhuizen, Van Utrecht.
Hendriksen, Elzinga.
Vrede, Van der Heyden, Zafarin.

Scheidsrechter Luinge
Toeschouwers 7.600

Ger Senden was na zijn schorsing van vier wedstrijden weer van de partij, waardoor Humphrey Rudge bankzitter werd. Verder waren er nog twee "verrassingen" in de opstelling van Roda. Gabor Torma speelde naast Bob Peeters in de spits, en niet Peter Van Houdt. Sef Vergoossen was niet tevreden over het spel van "Peerke" in de afgelopen wedstrijden. "Het is allemaal verklaarbaar. Van Houdt is plotseling international voor België. Ik kan best begrijpen dat zoiets invloed heeft op een speler, maar het mag niet ten koste gaan van Roda," verklaarde Vergoossen het inzetten van Torma voor Van Houdt. Verder was ook Tchoutang niet in de basis opgenomen, maar speelde Dave Zafarin op de rechterflank.

In de beginfase van de wedstrijd domineerde Roda en werd Cambuur vastgezet op eigen helft. Echt grote kansen leverde dat overwicht niet op, al had Marc Nygaard wel enkele mogelijkheden. Het vizier van de Deen stond, net als de laatste weken, in Leeuwarden echter niet op scherp. De grootste kans in de eerste helft was voor de thuisclub. Stephan Van der Heyden verspeelde op eigen helft knullig de bal aan Usta, die Sandor Van der Heide met een simpele pass vrij voor Kalac zette. De inzet van de Fries was echter een simpele prooi voor de Australische Roda-doelman.

In de tweede helft speelde Roda bijzonder matig. Geen moment kwam Cambuur in gevaar, en kon zich zelfs naar voren oriënteren. Het doelpunt dat Roda na 70 minuten scoorde, kwam dan ook uit de lucht vallen. Een lange trap van Kalac werd door Nygaard doorgekopt naar Torma. De Hongaar nam de bal aan en kapte naar binnen. Met nog een tegenstander voor zich haalde Torma van zo'n twintig meter vervolgens uit met rechts. Het schot ging langs de verdediger en raakte vlak voor doelman De Ron de grond. Door het stuiten van de bal was die daarna kansloos en stond Roda opeens voor: 0 - 1.

Zaak was het om die voorsprong daarna vast te houden tot het eindsignaal. Dat leek te lukken, mede door een prima redding van Kalac op een kopbal van Dijkhuizen. Maar één minuut voor tijd kreeg Roda toch nog een doelpunt om de oren. Een voorzet van Berghuis zeilde door het centrum van de verdediging naar de volledig vrijstaande verdediger Berhalter. Diens schot in de rechterhoek was voor Kalac onhoudbaar en zo verspeelde Roda in de slotfase twee punten: 1 - 1.