Kalac, Senden, Vrede, Luypers, Van Haaren, Zafarin, Van der Luer, Nygaard, Van der Heyden, Peeters, Van Houdt.
Chaniotakis, Van der Schaaf, Goossen, Jochemsen, Van Hintum, Reuser (62. Zongo), Van der Brom, Kreek, Laros, Machlas, (74. Amoah), Booth.
Van Houdt

Scheidsrechter Van Hulten
Toeschouwers 7.000

Karakter! Dat was het belangrijkste verschil tussen Roda en Vitesse op een ijskoud Kaalheide. De spelers van Roda waren niet bang pijn te lijden op het bevroren veld. De salonvoetballers uit Arnhem, vewend door hun overdekte en verwarmde Gelredome, waren wel bang voor een beetje pijn.

De avond voor de wedstrijd oefende de selectie van Roda nog in het stadion om te wennen aan de moeilijke omstandigheden op de harde ondergrond.

Toch was het Vitesse dat het beste uit de startblokken kwam. In de openingsfase kwam Roda er nauwlijks aan te pas en deed Vitesse wat het wilde. Al na negen minuten kwam Roda dan ook op achterstand door een doelpunt van Scott Booth. Een voorzet van Reuser werd door Booth hard achter de kansloze doelman Kalac geknald.

Maar dat doelpunt was ook meteen het laatste wapenfeit van de Arnhemmers in de hele wedstrijd. Blijkbaar dacht de ploeg dat de wedstrijd al gewonnen was, want wat Vitesse daarna nog liet zien was bedroevend slecht. Daar waar Roda de mouwen opstroopte en knokte voor iedere meter, trokken de spelers van Vitesse steeds hun dure benen terug.

Na ruim een kwartier stond het weer gelijk door een schitterende goal van Marc Nygaard. Van net buiten het strafschopgebied knalde hij de bal zo hard op het doel, dat doelman Chaniotakis als versteend op de lijn bleef staan. Waarschijnlijk zag de Griekse doelman de bal was toen die achter hem in het net lag. Die goal deed trouwens denken aan het doelpunt dat Nygaard scoorde in de bekerwedstrijd tegen Veendam.

De rest van de eerste helft bleef Roda lekker voetballen en knokken en was aan Vitesse te zien dat de ploeg het niet leuk vond om op zo'n veld te moeten spelen. Beste voorbeeld hiervan was topscorer Machlas, die Roda in Arnhem nog de das om had gedaan met een goal. Op Kaalheide had de Griek het voornamelijk koud en bleef nagenoeg onzichtbaar. En als hij al eens de aandacht op zich vestigde was dat meestal vanwege balverlies. In de tweede helft werd Machlas uit zijn lijden verlost en vervangen door Amoah, waar nog nooit een mens buiten Arnhem van gehoord heeft.

Toch stond het bij rust nog steeds gelijk, ook al was Roda veel en veel beter. Pas in de 62e minuut kreeg Roda loon naar werken door een doelpunt van Vrede. Die benutte toen een strafschop nadat Stephan Van der Heyden in de zestien onderuit werd gehaald. Althans volgens scheidsrechter Van Hulten werd Van der Heyden onreglementair neergehaald in het strafschopgebied. Nou ben ik best wel subjectief als ik naar Roda sta te kijken en vaak scheld ik als Roda weer eens geen penalty krijgt waar dat wel zou moeten. Maar dat Roda bij de buiteling van Van der Heyden een strafschop kreeg verbaasde zelfs mij. Toevallig stond ik ter hoogte van de plek waar de "overtreding" gemaakt zou zijn door Vitesse, en volgens mij was het echt geen penalty. Dat neemt niet weg dat ik flink heb staan juichen toen Vrede de penalty benutte en Roda aan de leiding bracht.

Nauwelijks twee minuten later was Vitesse helemaal k.o. toen Marc Nygaard zijn tweede doelpunt van de avond scoorde. Na een hoekschop van Van der Luer schoot de Deen de bal in de rechterhoek langs Chaniotakis. Op de lijn probeerde een verdediger nog de bal nog tegen te houden, maar gelukkig had die poging geen succes: 3 - 1.

De rest van de wedstrijd hadden de spelers van Vitesse eigenlijk alleen nog maar aandacht voor de klok op het scorebord, om te kijken hoe lang hun lijdensweg nog duurde. Zij waren na het laatste fluitsignaal dan ook razendsnel richting kleedkamer verdwenen om hun dure benen weer op te warmen. De Roda-spelers stonden toen nog op het veld om de dikverdiende overwinning met de fans te vieren.