Kalac, Senden (44. Rudge), Vrede, Luypers, Van Haaren (88. Tomasic), Nygaard, Van der Luer, Doomernik, Lawal, Peeters, Van Houdt (88. Zafarin).
Kooiman, Jean-Paul De Jong, Van Schoonhoven, Zwaanswijk, Bosschaart, Scharrenburg, Jong De Jong (68. Schuiteman), Van Mol, Mourad (46. Kuijt), Martel (79. Berger), Van Eijkeren.
Van Schoonhoven (63e minuut)
Trainer Mark Wotte (53e minuut)
Scheidsrechter Wegereef
Toeschouwers 8.000

Sef Vergoossen stuurde de zelfde elf spelers het veld in als de afgelopen wedstrijden tegen Heerenveen en Feyenoord. Van der Heyden is nog steeds geblesseerd en zal zeer waarschijnlijk niet meer in actie komen voor Roda. Volgend seizoen speelt hij immers bij Germinal Beerschot Antwerpen. Voor de wedstrijd werd Van der Heyden op het veld gehuldigd en werd er al afscheid van hem genomen.

FC Utrecht had een hele waslijst van spelers die vanwege blessures niet in actie konden komen. Van der Gaag, O'Brien, Groenendijk, Shew A Tjon, Robbemond en sterspeler Mols moesten tegen Roda toekijken. De Utrechtse aanval werd gevormd door Van Eijkeren, Martel en Mourad.

Bij winst was Roda zeker van UEFA Cup-voetbal. En met een tegenstander die niks meer op het spel had staan, en daarnaast ook nog eens niet compleet was, zou een overwinning geen probleem mogen zijn.

Maar blijkbaar was de spanning te veel voor de meeste spelers, want in vrijwel de hele eerste helft was er maar één ploeg die voetbalde: FC Utrecht. Kansen om te scoren hadden de gasten ook meer dan voldoende. Zo mocht Tom Van Mol alleen op Kalac af, maar onze Australische doelman redde prima. Van Eijkeren wist later Kalac wel te passeren, maar zijn schot belandde op de lat. Zeljko Kalac moest verder nog een paar keer in actie komen om Roda voor een achterstand te behoeden.

Verder was in de eerste helft nog het warrige fluiten van de heer Wegereef opvallend. Het leek wel alsof hij de wedstrijd niet op gang wilde laten komen. Bovendien strooide hij wel erg royaal met gele kaarten. Vrede kreeg geel na een duw- en trekpartijtje met Martel, terwijl Doomernik na een onschuldige overtreding geel kreeg. Bij Utrecht was men ook al niet zo blij met Wegereef. Daar kreeg Mourad geel wegens protesteren.

In de 37e minuut kwam de openingstreffer van Roda opeens uit de lucht vallen. Na een aanval over rechts kwam Bob Peeters in de zestien in balbezit. Hij schermde de bal prima af en legde daarna bekeken terug op Van Houdt. Peerke haalde ineens uit en liet Kooiman met een hoog schot in de linkerhoek kansloos: 1 - 0. Op zijn zachtst gezegd was het tegen de verhouding in dat Roda scoorde, maar daar lag niemand op Kaalheide van wakker.

De tweede helft was nog geen tien minuten oud of de wedstrijd was beslist door Van Houdt's tweede goel. Van der Luer gooide bij een ingooi de bal vanaf de sintelbaan naar Ramon Van Haaren. Diens voorzet werd door Van Houdt perfect in de lange hoek gekopt, waarbij Kooiman opnieuw geen kans had: 2 - 0. Utrecht-Trainer Wotte werd naar de tribune gestuurd toen hij protesteerde omdat Van der Luer niet bij de zijlijn stond bij de ingooi.

Bij de gasten sloegen daarna de stoppen door, want met voetbal had het niets meer te maken wat Utrecht liet zien. Er werd vooral nog geschopt naar alles wat geel/zwart was. Van Schoonhoven kreeg tien minuten na de 2 - 0 zijn tweede gele kaart nadat hij Van der Luer van achteren had neergesabeld. En daarbij mocht hij nog blij zijn dat hij niet meteen rood kreeg.

Utrecht kwam in de tweede helft geen enkele keer meer gevaarlijk voor het doel van Kalac. De zenuwen waren in de tweede helft geen factor meer en Roda liet nog enkele leuke dingen zien. Van Houdt kwam nog twee keer in positie om een hattrick aan te laten tekenen. De eerste keer reageerde hij sneller dan de laatste man en ging op Kooiman af. De doelman stopte Peerke's schot echter prima. Later zeilde een goed schot van Van Houdt rakelings over.

Negen minuten voor tijd bekroonde Bob Peeters een goede wedstrijd door een juweel van een doelpunt. Bij een hoekschop van Van der Luer torende Bob boven iedereen uit en kopte de bal precies in de driehoek. Verdediger De Jong stond op de lijn maar was niet lang genoeg om de bal weg te koppen: 3 - 0.

Roda won achteraf bezien dus nog vrij simpel en plaatste zich voor Europees voetbal. Zelfs de derde plaats, en voorronde van de Champions League, is nog mogelijk. Voor die derde plaats komen nog drie clubs in aanmerking: Vitesse (33-61), Roda (33-60) en PSV (33-58). Volgende week staan op het programma: Feyenoord-Vitesse, RKC-Roda en Utrecht-PSV. Als PSV wint, moet Roda ook winnen om PSV voor te blijven. Als PSV niet wint, blijft Roda die club in ieder geval voor. Roda kan Vitesse voorbij als Vitesse verliest van Feyenoord en Roda speelt gelijk. Als Vitesse gelijk speelt moet Roda winnen om derde te worden.

Maar met dat soort berekeningen waren na de wedstrijd niet zoveel mensen bezig. Na afloop was er een groot feest met spelers en supporters. Een feest dat 's avonds nog lelijk werd verstoord door een massale vechtpartij waarbij diverse gewonden vielen. Triest dat een aantal idioten een feest weet te verpesten en zelfs familie van spelers gaat bedreigen.