Roda :Damjanac, Senden, Vrede, Schops (61. Valgaeren), Van Haaren, Ooijer, Van der Luer (90. 't Hart), Doomernik, Van Houdt, Lawal, Peeters (83. Martens).
Utrecht :Postma, Asmus, Nascimento, Van der Gaag, Refos, De Jong, Robbemond (59. Decheiver), Witschge, Boussata (84. Beekink), Van Mol (59. Hernandez), Mols.

Geel : Nascimento, Boussatta (Utrecht), Senden, Doomernik, Van Houdt (Roda).
Rood : Ooijer (2 x geel, 38e minuut), De Jong (2 x geel, 84e minuut).
Scheidsrechter : Van de Ende.
Toeschouwers : 8.000.

Roda is het seizoen begonnen met een zwaar bevochten 1 - 0 overwinning tegen FC Utrecht. De ploeg van Martin Jol moest het grootste deel van de wedstrijd spelen met een man minder nadat André Ooijer in de 35e minuut zijn tweede gele kaart had gekregen van de zeer irritant fluitende Mario Van de Ende.

Na alle mutaties tijdens de zomerstop bleken er toch slechts twee nieuwelingen in de basis te staan bij Roda: doelman Damjanac en spits Bob Peeters. Opvallend was ook dat Eric Van de Luer, zondag nog reserve tegen PSV, in de basis stond. Melvin Plet moest daardoor naast Jol op de bank plaatsnemen. Gabor Torma was nog niet beschikbaar wegens interland-verplichtingen.

Na een aarzelend begin kwam Roda naarmate de eerste helft vorderde steeds beter in de wedstrijd. Beide ploegen speelden fel en schuwden de harde duels niet. Wel was Utrecht-speler Dries Boussatta steeds bezig om diverse Roda-spelers, en met name Ooijer, het bloed onder de nagel uit te halen. Dat resulteerde dan ook in een gele kaart voor beide spelers. Rond het half uur kreeg Roda de beste kansen op een doelpunt. Lawal schoot hard in na een voorzet van Peeters, maar doelman Postma redde prima. Uit de aansluitende hoekschop kopte Peeters de bal in een boog over Postma. Maar terwijl iedereen al stond te juichen kopte een verdediger de bal nog van de lijn. Vlak daarna leek de bal na een scrimmage al in het doel te zijn, maar de grensrechter zag het blijkbaar anders. In de 35e minuut kreeg Ooijer het weer aan de stok met Boussatta en tikte hem op het middenveld aan. Van de Ende was wel erg vlug met een gele (en dus rode) kaart voor Ooijer en Roda moest met tien man verder. Daarbij kreeg aanvoerder Senden nog geel wegens praten. Toch kwam Roda nog bijna op voorsprong toen Van de Luer een vrije trap in de kruising knalde. Weer redde Postma echter voortreffelijk. Inmiddels begonnen de fans zich af te reageren op Mario Van Ellende, die het weer eens nodig vond om de opvallendste man op het veld te zijn. Diverse spreekkoren klonken door het stadion , zoals "Kut Van de Ende", "Hij is een Hondelul", of de allerleukste: "Wie wordt op Kaalhei vermoord? Mariooo Mariooo".

Mario Van Ellende kon deze aanmoedigen echter niet waarderen en liet in de rust via de speaker weten dat de wedstrijd zou worden gestaakt als hij het nog eens zou horen. Ja Mario, dan moet je ook maar niet zo'n achterlijke beslissingen nemen, dan zingen we dat ook niet.

In de tweede helft was niet te zien dat Utrecht met een man meer speelde. Er was maar één ploeg die voetbalde, en dat was Roda. Na een uur spelen werd Maarten Schops nog uit het veld geschopt en werd vervangen door Joos Valgaeren. Een minuut later bracht Van de Luer een hoekschop voor het doel. Vrede wilde koppen, maar David Nascimento sloeg de bal met zijn hand weg voor het hoofd van Vrede. Mario Van Ellende had gelukkig ook één helder moment en floot voor een penalty voor Roda. Vrede ging zelf achter de bal staan en schoot hem onberispelijk hoog in de rechterhoek: 1 - 0. En die voorsprong kwam nauwelijks nog in gevaar gedurende het restant van de wedstrijd. Utrecht kreeg slechts één kans, maar invaller Harry Decheiver schoor van dichtbij over. Voor de rest had de verdediging geen kind aan de aanvallen van Utrecht. Ook niet na het wegvallen van Ooijer en Schops. Met name Regilio Vrede speelde een wereldpartij tegen Michael Mols. En van Gerrie Senden weten we al dat hij de beste rechtsback van Nederland is. Ook Van Haaren en invaller Valgaeren gaven geen kans weg.

Vlak voor tijd kreeg Utrecht-speler De Jong ook een tweede gele kaart toen hij met gestrekt been een aanslag pleegde op Ramon Van Haaren. Daarmee was de wedstrijd in feite beslist, want Utrecht kwam niet één keer meer voor het doel van Damjanac. Maar het laatste "hoogtepunt" was toch weer voor Mario Van Ellende. Stephan 't Hart stond al vanaf de 86e minuut klaar om in te vallen voor de aangeslagen Van de Luer. Maar Mario deed net of hij dat niet zag en liet gewoon doorspelen. Zelfs nadat diverse spelers hem zeiden dat Roda wilde wisselen stond hij de wissel niet toe. Pas in de allerlaatste minuut mocht 't Hart eindelijk invallen.

Beste speler : Regilio Vrede (onherkenbaar veranderd. Waar is de blunderende Vrede van vorig jaar gebleven. In deze wedstrijd leek hij wel op Johan De Kock)
Minpunten : André Ooijer (Een topspeler laat zich nooit zo opnaaien door een iritante tegenstander. Als je die Boussatta een knal wil verkopen, doe het dan als de scheids niet kijkt).
Doelschoppen (Damjanac neemt die niet zelf maar laat dat doen door Van Haaren. Daardoor moet Van Haaren wel steeds 30 meter rennen om zijn positie weer in te nemen en heft tevens buitenspel op bij de tegenstander. Damjanac moet daar dus maar eens stevig op oefenen)
De scheidsrechter (Echt niet normaal zoals die Van Ellende een wedstrijd uit de hand laat lopen. De ene merkwaardige beslissing volgt op de andere. En maar met gele kaarten zwaaien. Zoiets moet dan ook nog één van de betere van Nederland zijn. ECHT NIET!!)