Kalac, Senden, Luypers, Rudge (77. Tomasic), Van Haaren, Tchoutang (61. Zafarin), Van der Luer, Nygaard, Van der Heyden, Peeters, Van Houdt.
Boschker, Hulshoff, Karnebeek (59. Grujic), Ten Hag, Sobiech (73. Ajoupov), Oude Kamphuis (65. Platvoet), Van de Paar, Van Halst, Ter Avest, Vennegoor of Hesselink, Ten Caat.
Hulshoff

Scheidsrechter De Graaf
Toeschouwers 6.000

Roda JC tegen FC Twente was weer een rechtstreeks duel om Europees voetbal. De twee ploegen draaiden verleden seizoen niet, maar nu staan beide clubs waar ze normaal thuishoren: in de subtop.

Twente had na een paar mindere resultaten geen trek in aanvallend voetbal en speelde massaal op de verdediging. Met slechts één spits, Vennegoor of Hesselink, lieten de Tukkers zich opsluiten op de eigen helft. Roda JC maakte het spel en creëerde via Marc Nygaard, Bob Peeters en Peter van Houdt diverse kansen. Toch bleef het scorebord in de eerste helft voor beide ploegen op nul staan.

Het duurde tot de 53e minuut voordat de veldverhoudingen in cijfers werden uitgedrukt. Bob Peeters dribbelde tot aan de achterlijn en gaf de bal op maat voor aan Peter van Houdt die bij de tweede paal de openingstreffer inkopte: 1 - 0. Het was inmiddels alweer de elfde seizoenstreffer van de Belg. Vier minuten later werd de wedstrijd eigenlijk al beslist. Een kopbal van Mark Luypers werd op de lijn nog gered door Van der Paar, maar de rebound van Marc Nygaard kon door Twente niet meer gered worden: 2 - 0.

Daarna kreeg Roda nog genoeg kansen om de voorsprong uit te breiden, maar de 'finishing touch' ontbrak. "Het belangrijkste vind ik dat iedereen in dit elftal bereid is in de opgedragen taak te functioneren en veel arbeid wil verrichten", onderstreepte Sef Vergoossen. "Iedereen wil voor elkaar werken, gaten worden dicht gelopen. Dat is momenteel onze kracht. Europees voetbal? Wie weet. We moeten echter niet naar de ranglijst kijken, maar naar onze speelwijze. Als we onze huidige vorm vasthouden, doen we absoluut mee."