Roda : Kässmann, Senden, Valgaeren, Rudge, Van Haaren, 't Hart (36. Plet), Van der Luer (73. Obdam), Doomernik (86. Kukielka), Lawal, Van Houdt, Peeters.
Twente : Boschker, Oude Kamphuis, Hoogma, Ten Hag, Karnebeek (46. Sumiala), De Vries (51. Ten Caat), Van Halst, Ter Avest, Bosman (69. Vennegoor of Hesselink), Steinmann, De Witte.

Geel : Ter Avest, Oude Kamphuis (Twente), Van der Luer (Roda).
Scheidsrechter : Sterk.
Toeschouwers : 7.400.

Na een serie van acht competitie-wedstrijden op rij zonder overwinning kon Roda eindelijk weer eens drie punten binnenhalen. Roda moest het doen zonder de geschorste Vrede en de geblesseerde Trost. Vonk had daarom Humprey Rudge belast met de zware taak op de ervaren John Bosman onschadelijk te maken.

Roda begon fanatiek aan het duel en kreeg al in de openingsminuten een grote kans via Peter Van Houdt. Die produceerde echter vrij voor doelman Boschker een slap rollertje dat naast ging. In de vierde minuut was het onverwacht toch feest op Kaalheide. Niels Oude Kamphuis speelde terug op Boschker. In plaats van dit naast het doel te doen schoof hij de bal recht op doel af, en zette daarmee zijn eigen doelman prachtig op het verkeerde been. Boschker probeerde nog wel bij de bal te komen, maar die hobbelde langs hem in het doel: 1 - 0. En wat was het leuk dat juist Oude Kamphuis deze zelfgoal maakte. Tijdens Roda-Twente van vorig seizoen scoorde hij uit een vrije trap. En dat hij daarna uitdagend richting staantribune kwam juichen werd hem niet in dank afgenomen. Maar met zijn eigen doelpunt vergeten we dat incident van vorig jaar dan maar. Roda bleef in de eerste helft de betere ploeg en schiep zich ook genoeg kansen. Peter Van Houdt dwong Boschker nog tot een goede redding, en later leverde 't Hart nog een mooi schot af. Vijf minuten voor rust kreeg Van Houdt het op zijn heupen. Bij de zijlijn passeerde hij twee tegenstanders en ging de zestien binnen. Daar passeerde hij bij de achterlijn nog Van Halst en legde de bal terug op Peeters die vervolgens de 2 - 0 in het doel knalde. Nog voor rust had de wedstrijd al beslist kunnen zijn. Van der Luer gaf een voorzet op Doomernik, die terugkopte op Van Houdt. Diens inzet ging echter naast.

In de tweede helft versterkte Twente zijn aanval met Sumiala en Ten Caat. Roda liet zich terugzakken en loerde op de counter. Mogelijkheden waren er gnoeg voor beide teams. Kässmann verrichtte de beste redding van de avond op een hard schot van De Witte en in de rebound stopte hij ook de inzet van de verder onzichtbare Bosman. Rudge deed het zo goed tegen Bosman dat die zelfs gewisseld werd voor Vennegoor of Hesselink. Later kwam Ten Caat nog alleen voor Kässmann, maar schoot voorlangs. Roda kreeg legio mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar de afwerking was niet goed genoeg. Bob Peeters had de bal na een voorzet van Plet maar voor het intikken, maar gleed de bal naast. Lawal schoot over terwijl Obdam er veel beter voor stond. Obdam was ruim een kwartier voor tijd ingevallen voor Eric Van der Luer. In dat kwartier liet hij wel enkele leuke dingen zien. Hij slalomde door de Twentse defensie en schiep zichzelf twee kansen. Zijn eerste schot vloog rakelings langs de kruising, en het tweede raakte de onderkant van de lat.

Peerke passeert v HalstPeter Van Houdt in actie.