Kalac, Senden, Vrede, Luypers, Van Haaren, Tchoutang (72. Lawal), Van der Luer, Van der Heyden, Nygaard (72. Torma), Peeters, Van Houdt (86. Doomernik).
Jansen, Jaliens, Marilia, Van der Meer, Nieuwenburg, Jalink, Van der Hoeven, Ferguson (81. Tammer), Elkhattabi, Van der Laan, Den Dunnen (62. Wouden).
Jansen, Van der Hoeven.

Scheidsrechter Sterk
Toeschouwers 6.600

Bij Roda waren er geen schorsingen of blessures, zodat Sef Vergoossen het succesvolle team van de laatste wedstrijden het veld in kon sturen.

Sparta, dat het deze competitie bijzonder slecht doet, haalde tijdens de winterstop een paar nieuwe spelers, zoals Ferguson en Ali Elkhattabi. Bovendien zette de nieuwe trainer, Everse, na de winterstop Nico Jalink buiten de ploeg. Overigens was Jalink in de eerste helft van de competitie één van de betere spelers van de Rotterdammers. Tegen Roda stond Jalink dan ook weer gewoon in de basis. Wel op de bank zaten spelers als Romeo Wouden en Erik Tammer.

Maar zelfs Jalink kon niet voorkomen dat zijn Sparta vooral in de eerste helft volkomen onder de voet werd gelopen door een superieur Roda. Vanaf de eerste minuut was Roda de allesbepalende ploeg. Sparta werd ver teruggedrongen op eigen helft en moest toezien hoe Roda zich de ene na de andere fraaie kans schiep. Al in de eerste minuut moest doelman Jansen optreden bij een vrije trap van Stephan Van der Heyden.

Daarna was het aan Peter Van Houdt, de topscorer van Roda, om de aandacht op zich te vestigen. Eerst werd hij door Van der Heyden met een slimme pass alleen voor de keeper gebracht, maar Peerke schoot tegen Jansen op. Een paar minuten kwam hij opnieuw alleen voor Jansen, maar weer knalde Van Houdt tegen de Rotterdamse sluitpost. In de rebound schoot Marc Nygaard over. En dat drie keer niet altijd scheepsrecht is bewees Van Houdt ook nog in de openingsfase. Nadat een speler van Sparta de bal liet lopen kon Van Houdt weer alleen op de keeper af. Deze keer omspeelde hij Jansen, maar ging daarbij zover naar buiten dat hij zijn balans verloor en naast schoot.

Maar niet alleen Van Houdt was een uitblinker in het missen van kansen. Ook Bernard Tchoutang kon alleen voor Jansen niet scoren; zijn schot ging naast. Mark Luypers schoot na een hoekschop bij de tweede paal wel op doel, maar zijn schot werd door een verdediger weggehaald.Van der Heyden zag zijn mooie knal van afstand ook naast gaan. Vlak voor rust was er ook nog een perfecte mogelijkheid om de score te openen, maar Van Houdt kon geen richting geven aan een kopbal vanaf drie meter van het doel.

Kortom, Roda speelde goed en kansen waren er ook meer dan genoeg. Sparta had in de eerste helft één kansje: Jalink schoot vanaf zo'n 20 meter naast het doel van Kalac. Voor de rest was het eenrichtingsvoetbal op Kaalheide, waarbij Sparta heel blij mocht zijn dat het de rust haalde met de gelijke stand.

In de tweede helft was Roda ook veel beter, maar niet meer zo dominant als in de eerste helft. Gevaar onstaond er eigenlijk alleen nog bij standaardsituaties als de luchtmacht mee naar voren ging. Zo kopte Bob Peeters twee keer goed in. De eerste kopbal ging net over, en de tweede werd van de lijn gehaald door een verdediger. En natuurlijk kreeg Regilio Vrede ook weer een kopkans vanuit een corner. Maar natuurlijk ging ook deze kopbal weer over. Zo goed als Vrede is als verdediger, zo zwak zijn z'n aanvallende kopballen.

Zo'n twintig minuten voor tijd greep Vergoossen in en haalde twee van de zwakkere schakels, Tchoutang en Nygaard, uit de ploeg en bracht daarvoor Lawal en Torma. Die lieten vervolgens in hun invalbeurt zien het voetballen nog niet te zijn verleerd. Meteen na de wissel kon Torma al alleen af op Jansen, maar zijn inzet ging naast het doel. Toch werd het spel met de twee invallers er weer beter op.

Roda claimde ook nog een penalty toen Van Houdt in de zestien onderuit werd gehaald. Maar scheidsrechter Sterk, die zijn naam absoluut geen eer aan deed deze wedstrijd, liet gewoon verder spelen. En terwijl Sparta naar voren ging bleef Van Houdt nog op de grond zitten. twee Spartanen kwamen kwaad op hem af, waarbij één van hen Peerke een klap in het gezicht gaf. De grensrechter stond erbij te kijken en deed alsof er niks gebeurd was. Schandalig dus dat deze man zijn vlag niet even in de lucht stak, want die actie van die Spartaan was goed voor rood.

In de 78e minuut kreeg Roda toch waar het recht op had. Na de kopbal van Peeters die van de lijn werd gehaald mocht Roda ingooien. Van der Luer gooide de bal in de zestien richting Vrede, die de bal perfect doorkopte. Vervolgens maakte Bob Peeters zich breed en bracht zo Gabor Torma in stelling die met een laag schot in de rechterhoek Jansen eindelijk kansloos liet: 1 - 0. Kaalheide stond op zijn kop en Roda stond eindelijk voor. Enig minpunt was dat Torma ging juichen bij de zittribune en niet bij ons op de staantribune. Het was trouwens pas de eerste competitie-treffer voor de Hongaar, die wel in de Amstel Cup vier keer het net wist te vinden. Hij maakte ook enigszins de misser in de uitwedstrijd tegen Sparta goed, toen hij in de laatste minuut de winnende treffer had moeten scoren.

Sparta moest toen wel uit zijn schulp kruipen, zodat Roda meer ruimte kreeg voor de counter. Zo kreeg Torma nog de mooiste kans van de wedstrijd. Lawal brak op links alleen door en Torma ging recht voor het doel mee in de aanval. Lawal gaf een perfecte pass naar het midden, waar Torma de bal maar voor het inschieten had. Maar Jansen stopte ook deze inzet, en behoedde zijn ploeg voor een grotere nederlaag.

Overigens moest Zeljko Kalac nog één schitterende redding verrichten om de zege op Kaalheide te houden. Na een aanval over links kwam een voorzet voor het doel die door Regilio Vrede perfect richting doel werd gekopt. Met een katachtige reflex voorkwam Kalac de zelfgoal van Vrede. Die Vrede zou trouwens topscorer van Roda zijn als hij voorin net zo geod zou koppen als voor zijn eigen doel.

Roda behaalde dus weer een overwinning en staat voorlopig weer op de derde plaats in de KPN Telecompetitie. En wie had dat voor aanvang van het seizoen durven dromen? Deze keer pakten de wissels van Vergoossen perfect doordat Torma de enige goal scoorde en Lawal ook prima speelde.