Roda : Kässmann, Senden, Vrede, Valgaeren, Van Haaren, 't Hart (46. Torma), Van der Luer (81. Plet), Doomernik, Van Houdt, Peeters, Lawal (53. Obdam).
Sparta : Jansen, Jaliens, Noorlander (81. Simons), Gérard De Nooijer, Van der Meer, Nieuwenburg, Van der Laan, Kayis (75. Aandewiel), Dennis De Nooijer, Renfurm, Den Dunnen (69. Mourad Mghizrat).

Geel : Renfurm (Sparta), Van Haaren (Roda).
Scheidsrechter : Wegereef.
Toeschouwers : 7.000.

Bij Roda ontbraken Trost (blessure) en Kukielka (geschorst), terwijl Tchoutang net pas teruggekeerd was uit Kameroen en niet klaar was om te spelen. Voor de rest kon Theo Vonk beschikken over een fitte selectie.

Toch was het spel van beide ploegen in de eerste helft zeer zwak. Sparta speelde totaal zonder bezieling en Roda leek te zenuwachtig. Simpele ballen werden verspeeld en passes over minder dan tien meter kwamen niet aan. Met name Van Houdt en Lawal speelden zeer ongelukkig.

Toch had Roda weer genoeg mogelijkheden om de score te openen. De eerste kans was voor Stephan 't Hart, die vanaf de rechterflank het strafschopgebied binnenging. Vlak bij de achterlijn kon hij uit twee dingen kiezen: op doel schieten of de bal terugleggen. De poging van 't Hart lag er echter ergens tussenin, waardoor de bal voorlangs ging. Daarna was het de beurt aan Bob Peeters, die de bal uit een voorzet van Lawal perfect naar de grond kopte. Doelman Jansen redde echter met zijn voeten. Een paar minuten later kopte Peeters over na een voorzet van Van der Luer. De volgende mogelijkheid was weer voor 't Hart, die plotseling een schietkans kreeg na goed doorzetten van Peeters. Weer was Jansen paraat en stopte de bal. Vlak voor rust kopte 't Hart ook nog eens naast. Sparta kreeg voor rust twee mogelijkheden, beide keren via kopballen. De eerste ging over en de tweede werd naastgekopt door Renfurm.

In de rust besloot Vonk om 't Hart, die zeker niet slecht speelde, te wisselen en daarvoor Gabor Torma in het veld te brengen. Achteraf gezien een gouden wissel, want na zes minuten in de tweede helft bracht Torma Roda op voorsprong. Een hoekschop van Van der Luer werd door Jansen weggestompt. De bal kwam echter niet verder dan de rand van de zestien, waar Torma stond te wachten en verwoestend uithaalde: 1 - 0. Na die goal viel er een loden last van Roda af en de ploeg begon veel beter ter spelen. Vonk wisselde Lawal voor de nieuwe publiekslieveling Arie Obdam, waar veel meer dreiging van uitging dan van Lawal. Van Sparta was in de tweede helft helemaal niets meer te zien. Dennis De Nooijer was kansloos tegen Regilio Vrede en de rest probeerde het niet eens meer. Roda had geen problemen met de tegenstander en kreeg nog kansen via Torma en Obdam, die het met een omhaal probeerde.

Wel had Roda de man met de fluit weer eens niet mee. Waar andere clubs de meest dubieuze strafschoppen meekrijgen, weigerde Wegereef twee maal naar de stip te wijzen na overtredingen op Torma en Senden. Toen hij daarna ook nog eens weigerde een vrije trap te geven toen Torma op de rand van de zestien werd gevloerd kreeg hij helemaal de woede van het publiek over zich heen.

Toch kreeg Roda elf minuten voor tijd waar het recht op had. Na een corner van Van der Luer torende Bob Peeters bij de eerste paal boven iedereen uit en kopte de bal onhoudbaar in het doel: 2 - 0. In de slotfase leverde Doomernik nog een prachtig schot af waar Jansen alle mogelijke moeite mee had.

Door deze zege heeft Roda zich nu vrijwel veilig gespeeld. De voorsprong op de zestiende plaats is nu zodanig dat alleen zeer rare uitslagen Roda nog in de problemen kunnen brengen. Daarbij spelen de concurrenten RKC en MVV nog tegen elkaar en heeft Roda op de laatste speeldag een "makkelijke" tegenstander in het al veilige De Graafschap.

Sparta trainer Van der Zee: "De zege van Roda was verdiend. Niet eerder dit seizoen was Sparta zo slecht op dreef."
Vonk vond de zege ook verdiend: "De laatste weken zag ik al dat we de opgaande lijn te pakken hadden."