Delwarte, Senden, Vrede, Luypers, Van Haaren, Tchoutang (80. Zafarin), Van der Luer, Van der Heyden, Nygaard, Peeters (80. Lawal), Van Houdt.
NEC
Roorda, Oosterhof, Maes, Hesp, De Romijn, Koning (57. Grootaert), Sainoski, Janssen, Van Putten, De Gier, Latuheru.

Scheidsrechter Van Egmond
Toeschouwers 6.000

Voorafgaand aan de wedstrijd was het veld op Kaalheide keurig vrijgemaakt van de sneeuw die er gevallen was. Daardoor was het veld goed bespeelbaar en draaide het niet uit op een glijpartij waarop spelers moeite zouden hebben om zich staande te houden.

Bij Roda was Mark Luypers voor het eerst na zijn operatie weer van de partij. Tijdens de warming-up blesseerde Zeljko Kalac zich zo erg aan zijn linkerbil dat hij niet kon spelen. In zijn plaats moest Gregory Delwarte in het doel plaatsnemen. Vorig seizoen was Delwarte nog een van de drie keepers die faalden in het doel.

Maar voordat iemand zich ook maar zorgen kon maken over een eventueel keepersprobleem stond Roda al met 1 - 0 voor. In de tweede minuut verscheen Bernard Tchoutang alleen voor doelman Roorda. Hij schoot tegen Roorda aan, maar de rebound belandde buiten de zestien voor de voeten van Stephan Van der Heyden. De Belg zag dat het doel leeg was en met een schitterende boogbal plaatste Van der Heyden de bal in het doel: 1 - 0.

Twee minuten later kwam Van Houdt in balbezit rechts in het strafschopgebied. Hij speelde een tegenstander uit maar kwam daarbij in een heel moeilijke hoek terecht. Ongeveer vanaf de achterlijn besloot hij toch maar op doel te schieten en zag tot zijn grote vreugde dat Roorda de bal door zijn benen liet gaan: 2 - 0.

2 - 0 na vier minuten, beter kon de wedstrijd eigenlijk niet beginnen. NEC, dat toch al zwaar gehavend aan de wedstrijd was begonnen, stond machteloos toe te kijken. Na ruim een kwartier werd de feestvreugde nog vergroot toen Luypers zijn rentree opluisterde met een treffer. Een vrije trap van Van der Luer ging richting tweede paal. Een verdediger van NEC probeerde de bal weg te werken, maar dat lukte niet echt. De bal kwam op vijf meter van het doel terecht bij Luypers, die er als de kippen bij was om 3 - 0 aan te laten tekenen.

NA 24 minuten mocht NEC vlak buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Anton Janssen plaatste de bal precies in de kruising en bracht NEC daarmee een beetje terug in de wedstrijd: 3 - 1. Tien minuten later was de wedstrijd weer helemaal open toen NEC opnieuw scoorde. Deze keer was het Sainoski die een vrije trap nam en scoorde: 3 - 2. Hierbij ging Delwarte niet vrijuit. De bal was niet al te hard geschoten en ook niet echt in de hoek. "Ik twijfelde bij die vrije trap. Ik dacht dat Janssen hem zou nemen. Toen die over de bal heenstapte stond ik op het verkeerde been en was ik kansloos," aldus Delwarte.

Onrust sloop na die twee tegentreffers in de ploeg. NEC kreeg nog een vrije trap, maar die ging rakelings over. Vlak voor rust speelde Senden te hard terug op Delwarte, die de bal met zijn handen beroerde. Vrije trap dus voor de gasten op zo'n zes meter van het doel. Maes schoot de bal echter keihard tegen de op de doellijn opgestelde muur van Roda-spelers. Daardoor kon Roda toch nog met een voorsprong gaan rusten.

In de tweede helft speelde Roda weer beter dan in het slot van de eerste helft. NEC werd wel weer gevaarlijk door de zoveelste vrije trap, maar Delwarte stopte het schot van Sainoski. Kansen waren er wel nog over en weer voor beide teams, waarbij Roda toch de betere ploeg was.

Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door een juweel van een doelpunt van Peerke Van Houdt. Een hoge pass vanaf het middenveld van Van der Luer werd door Van Houdt ineens uit de lucht genomen en over Roorda in de rechterhoek geplaatst: 4 - 2. "Zo'n bal aannemen op dit harde veld zou tot balverlies hebben geleid. De bal ineens uit de lucht schieten was de enige mogelijkheid. Voor hetzelfde geld torpedeer je da bal de tribune in, maar nu zat hij perfect in de hoek."

Vlak voor tijd werd het zelfs nog 5 - 2 door een goal van Nygaard. Door een één-twee met Van der Luer kon Zafarin door op de rechterflank. Ter hoogte van de zestien gaf hij de bal aan Nygaard, die de bal aannam, even draaide en met een diagonaal schot in de linkerhoek Roorda opnieuw kansloos liet: 5 - 2.

Zo kwamen er uiteindelijk toch nog duidelijke cijfers op het scorebord en nam Roda revanche op NEC voor de 3 - 1 nederlaag die het eerder in Nijmegen leed. Bovendien klom Roda door dit resultaat naar de vierde plaats in de KPN Telecompetitie.