Roda JC : Damjanac, Senden, Vrede, 't Hart (66. Tomassic), Van Haaren, Ooijer, Van de Luer, Doomernik, Lawal (75. Grünholz), Van Houdt, Torma (63. Peeters).
NEC : Roorda, Verhoeven, Sobiech, Maes, Pothuizen, Schultz, Poutilo (79. Michailevitsch), Janssen, Bociek, Koning, Van Eijkeren (45. Crüden).

Geel : Janssen (NEC), Tomassic (Roda).
Scheidsrechter : Van Meerkerk.
Toeschouwers : 5.200.

Het gesprek dat Martin Jol deze week met de selectie voerde over de onvrede van diverse spelers heeft blijkbaar effect gehad. Roda had na twee opeenvolgende thuisnederlagen iets recht te zetten en degradatiekandidaat NEC werd het slachtoffer van de Kerkraadse dadendrang.

Roda begon met dezelfde basis als de laatste wedstrijden en was vastbesloten om tegen NEC een goed resultaat neer te zetten. Na tien minuten verdwenen eventuele twijfels over een moeizame avond toen Roda op voorsprong kwam. Eric Van de Luer bereikte met een mooie pass de doorgeschoven André Ooijer. Tussen twee verdedigers door tikte Ooijer de bal langs doelman Bas Roorda: 1 - 0. Ondanks het feit dat Roda daarna voorzichtig bleef voetballen kreeg NEC toch enkele kansen op de gelijkmaker. Maar met name Bociek miste een ideale kans om de stand gelijk te trekken. Vlak voor rust scoorde Lawal 2 - 0 nadat hij in stelling was gebracht door Peter Van Houdt. Daarvoor had de Nigeriaan de bal voor een bijna leeg doel nog naast geschoten.

In de tweede helft zakte het spel van Roda naar een bedenkelijk nivo. Weer miste Bociek een kans op een tegendoelpunt. Jol reageerde door de weer eens onzichtbare Torma te vervangen door Bob Peeters. Daarmee kwam meteen meer agressie in de Kerkraadse aanval. Peeters greep zijn kans met beide handen en scoorde in het verloop van de wedstrijd twee goals. 3 - 0 werd het door een keiharde kopbal van Peeters na een voorzet van Van de Luer. Nog geen tien minuten later kapte Peeters zijn tegenstander uit en knalde de bal hard achter Roorda: 4 - 0.

"Precies wat ik nodig had. Vooral dat eerste doelpunt was een hele opluchting. Trainer Jol verweet mij dat ik niet scoorde. Bovendien is er de afgelopen dagen veel geschreven over de Belgen in het algemeen. De enige manier waarop ik kan antwoorden is op het veld, met doelpunten. Natuurlijk heb ik ook een tikkeltje geluk dat ik twee keer scoor. Het is nu zaak om scherp te blijven en te zorgen dat ik in de basis terugkeer," aldus Peeters in het Limburgs Dagblad.