Zeljko Kalac, Humphrey Rudge, Mark Luypers, Joos Valgaeren, Ramon Van Haaren, Arno Doomernik, Eric Van der Luer, Garba Lawal (76. Kevin Van Dessel), Dave Zafarin (85. Bernard Tchoutang), Bob Peeters, Gabor Torma (91. Peter Van Houdt).
Bas Roorda, Richard Goulooze, Luuk Maes (33. Roy Grootaert), Patrick Pothuizen, Danny Hesp, Hennie De Romijn (68. Mark Ooosterhof), Anton Janssen, Peter Van Putten, Bert Latuheru, René Van Rijswijk, Jack De Gier.
Afwezig Roda JC: Vrede, Senden, Nygaard.
NEC: Verhoeven, Crüden, Renfurm, Koning, Schultz, Borojevic.
Roda JC: Van Haaren.
NEC: Goulooze, Pothuizen.

Scheidsrechter Sterk
Toeschouwers 7.500

Door het ontbreken van Vrede, Nygaard en Senden moest Sef Vergoossen het elftal behoorlijk aanpassen. Humphrey Rudge kwam te spelen op de rechtsbackpostitie, die normaal door Senden wordt ingenomen. De plaats in het centrum van de verdediging, die Rudge innam door de ziekte van Regilio Vrede, werd nu bezet door Joos Valgaeren. Arno Doomernik speelde in plaats van Marc Nygaard.

Een ander opvallende wijziging was de basisplaats voor Gabor Torma, die Van Houdt naar de bank had verdrongen. Deze wijziging in de basis kwam niet echt als een verrassing; Torma was in de voorbereiding al topscorer van Roda en speelde eigenlijk beter dan Van Houdt. In de eerste twee wedstrijden mocht "Peerke" echter in de basis starten, maar erg veel indruk maakte de Belg daarbij niet. Daardoor mocht de Hongaar Torma het tegen NEC in de aanval proberen.

Na het verlies in blessuretijd tegen RKC was het deze wedstrijd eigenlijk noodzakelijk om de drie punten op Kaalheide te houden. NEC had trouwens ook de punten hard nodig. De eerste twee wedstrijden van het seizoen waren verloren gegaan, uit tegen Utrecht en Twente.

Mede dankzij de tegenstander, getraind door oud Roda-speler Jimmy Calderwood, was deze wedstrijd een stuk leuker dan die tegen RKC. Terwijl het clubje van Martin Jol er alleen op uit was om alle tempo uit het duel te halen, ging NEC ook op zoek naar doelpunten en ging niet met elf man voor de eigen goal hangen. De eerste kans was dan ook voor NEC, maar Jack De Gier kopte de bal over het doel van Kalac.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Roda beter in zijn spel. Met name voorin liet Gabor Torma zien dat hij er zin in had. De Hongaar aarzelde niet wanneer het doel in zicht kwam en liet enkele gevaarlijke schoten los op het doel van Bas Roorda. Zo ook na een kwartier spelen. Na aangeven van Peeters kapte Torma zich ter hoogte van het strafschopgebied vrij en schoot in de linkerhoek. Roorda kon de bal wel nog wegstompen, maar in de rebound was het voor Peeters een koud kunstje om de bal in het lege doel te knallen en Roda op een 1 - 0 voorsprong te brengen. Terwijl iedereen nog stond te juichen en NEC alweer af wilde trappen stond er opeens een mannetje met een vlag in de lucht te zwaaien. 'Peeters zou buitenspel hebben gestaan bij het schot van Torma, een absoluut belachelijke beslissing. Maar ja, als grensrechter wil je ook wel eens in de belangstelling komen.

Even later stond het grensrechtertje weer eens verkeerd te vlaggen en zag hij ook nog eens een duidelijke handsbal van een NEC-speler niet. Logisch dus dat de gemoederen nogal verhit raakten op de tribune. Spreekoren waarin werd verwezen naar het beroep van de moeder van de man waren niet van de lucht. Tevens werd hem geadviseerd om zijn vlag maar in zijn anus te duwen. Toen hij daarna ook nog eens iets naar zich toe geworpen kreeg kwam Van der Luer even vertellen dat dat niet de bedoeling was en leken de gemoederen weer bedaard.

Door alle heisa rondom dat afgekeurde doelpunt en het tumult op de tribune vond scheidsrechter Sterk blijkbaar dat hij iets goed moest maken. In de 20e minuut werd Peeters van achteren lastig gevallen door een Luuk Maes. Sterk oordeelde dat daarbij een overtreding was begaan en besloot Roda een penalty te geven. Gabor Torma maakte vervolgens vanaf elf meter geen fout en schoot de bal hard en laag in de linkerhoek: 1 - 0.

Nog geen minuut later, bij de eerste tegenaanval van NEC, liet Latuheru zich na een tackle van Rudge erg makkelijk vallen en verdiende zo voor NEC een strafschop. Luuk Maes schoot de bal rechts van Kalac. De lange Australiër was echter op tijd aan de grond en stopte de penalty klemvast. Voor Maes was het dus niet zo'n prettige avond. Eerst een penalty veroorzaken en even later er zelf een missen. Na een half uur moest Maes zich bovendien nog geblesseerd laten vervangen. Hij ondervindt nu zoveel last van zijn knie dat hij waarschijnlijk geopereerd moet worden en langere tijd uitgeschakeld zal zijn.

Na 26 minuten was er weer feest op Kaalheide. Dave Zafarin had op rechts balbezit, besloot niet om voor te geven maar om even terug te leggen op de inkomende Van der Luer, die immers een perfekte voorzet in huis heeft. Alles en iedereen wachtte op de voorzet van onze superpier, maar Van der Luer haalde ineens verwoestend uit. Het schot van Van der Luer in de driehoek zag Roorda pas toen de bal al in het net lag: 2 - 0.

De rest van de eerste helft bleef Roda leuk voetbal spelen en waren er nog meer mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Gescoord werd er echter voor rust niet meer, waardoor de 2 - 0 de ruststand werd.

Na rust had Roda lang nodig om weer in zijn spel te komen. De ploeg was lang niet zo scherp als voor de pauze en NEC kwam meer in balbezit. Veel kansen leverde dat overigens niet op. Na een kwartiertje viel de Nijmeegse treffer dan toch. Kalac kon een afstandsschot van Van Rijswijk nog wel stoppen, maar vervolgens stonden twee spelers van NEC tegenover één verdediger. Latuheru gaf de bal voor en Van Putten liet Kalac kansloos: 2 - 1.

Die goal leek Roda wakker te schudden, want daarna werd er wel weer gevoetbald. Ook kwamen er weer kansen voor de thuisploeg. Een kwartier voor tijd ging Ramon Van Haaren op avontuur in het strafschopgebied van NEC. Daar werd hij door twee spelers omver gelopen, waarna hij niet geheel onvrijwillig tegen het gras ging. Sterk besloot om voor de derde keer die avond een strafschop te geven. Opnieuw nam Torma de penalty, maar deze keer schoot hij hard en laag in de rechterhoek raak: 3 - 1.

In de 81e minuut liet Van der Luer vanaf rechts weer een voorzet los, die echter werd aangeraakt door een verdediger. Met een rare curve kwam de bal bij de tweede paal terecht bij de vrijstaande Bob Peeters, die de bal nog maar in het doel hoefde te tikken: 4 - 1. En deze keer was er geen grensrechter die voor buitenspel vlagde, dus nu mocht het feestje van Bob wel doorgaan.

Maar in plaats van de wedstrijd rustig uit te spelen met een grote voorsprong bracht Roda zichzelf onnodig in de problemen. Eerst ging Kalac onder een voorzet door, waarna De Gier simpel de 4 - 2 kon scoren. In de voorlaatste werd het zelfs nog 4 - 3 door een prachtig afstandsschot van Patrick Pothuizen. Verder liet Roda het echter niet komen en zo werd de eerste overwinning van dit seizoen geboekt.

Commentaar van Sef Vergoossen: "Je kunt wel stoer doen, maar die nederlaag tegen RKC was best een tik. Het was onze opzet de ploeg weer aan het voetballen te krijgen. Bij vlagen was het goed, maar het valt nog te vaak weg. Misschien pakten sommigen het te gemakkelijk op na die 2 - 0. het vervelende is dat die mindere fase ons meestal een doelpunt kost."

Tot slot nog het commentaar van NEC-trainer Calderwood op het fluiten van arbiter Sterk: "Hij keurt een zuiver Roda-doelpunt af en maakt dat weer goed door een belachelijke penalty tegen ons te fluiten. Herstelt dat weer door ons een strafschop mee te geven, die er zeker ook geen een was. En later was Roda nog eens aan de beurt. Meer zeg ik er niet over, anders sta ik komende week weer in Zeist en moet me verantwoorden."