Roda : Kässmann, Plet, Vrede, Kukielka (19. Doomernik), Trost, Valgaeren, Zafarin (46. Tchoutang), Van Haaren, Van Houdt (77. Torma), Peeters, Lawal.
NAC : Karelse, Gaasbeek, Atmodikoro, Schreuder, Van As, Broers (24. Scheepers), Gudelj, Brusselers (80. Roelofsen), Bogdanovich, Arveladze, Stewart.

Geel : Gaasbeek, Scheepers, Brusselers (NAC).
Scheidsrechter : Koopman.
Toeschouwers : 6.750.

Theo Vonk moest het doen zonder twee van zijn belangrijkste spelers, te weten Ger Senden en Eric Van der Luer (beiden geschorst). Wel zaten Arno Doomernik en Gabor Torma na lange blessures weer op de bank. In de verdediging speelde Melvin Plet voor Senden. Verder was Ramon Van Haaren doorgeschoven naar het middenveld. Voorin speelden Van Houdt en Zafarin, terwijl Peeters daarachter speelde en zich vaak liet terug zakken.
NAC was na twee opeenvolgende nederlagen bang voor weer een nederlaag en speelde zeer behoudend. En dat met spelers als Bogdanovich, Ernie Stewart en Archil Arveladze. Die laatste ontpopte zich trouwens als de grootste etter van de avond. Met een arrogantie alsof hij en niet zijn tweelingbroer Shota bij Ajax speelde liep Arveladze over het veld. Contstant liet meneer zich vallen en klaagde steen en been bij de scheidsrechter.

Ondanks het behoudende spel kreeg NAC toch de eerste kansen. In de dertiende minuut redde Kässmann prima op een inzet van Bogdanovich, en in de rebound maakte Van Haaren de inzet van Arveladze onschadelijk. Later wist Bogdanovich Kässmann wel te passeren met een lob, maar toen was Regilio Vrede ter plaatse om de bal voor de lijn weg te koppen. Voor Roda kreeg Lawal voor de rust een niet te missen kans. Na een hoge voorzet kopte Bob Peeters de bal precies voor de voeten van de Nigeriaan. Die stond twee meter van het verder lege doel maar kon het net niet vinden. Hij wilde met links schieten terwijl hij maar zijn rechtervoet tegen de bal had hoeven zetten.

In de rust werd de goed spelende Zafarin vervangen door Barbard Tchoutang, die echter lang niet zo goed speelde als Zafarin. Naderhand gaf Vonk dat ook toe: "Zafarin is nog heel jong. Drie dagen geleden speelde hij ook al een hele wedstrijd. Ik wilde wel eens zien hoe Tchoutang het zou doen. Maar ik moet toegeven dat Zafarin het voor rust beter deed dan Tchoutang in de tweede helft." In de tweede helft bleef Roda redelijk spelen. Er werd ook nog gescoord. In een zelfde situatie als voor rust kopte Peeters de bal voor op Lawal, die nu wel scoorde. Scheidsrechter Koopman gooide roet in het eten door de treffer af te keuren wegens buitenspel. Die scheidsrechter had het toch al op Roda gemunt. Constant werden Van Houdt en Peeters teruggefloten wegens vermeende overtredingen, die alleen de scheidsrechter gezien had.

En zo eindigde de wedstrijd in 0 - 0. Inmiddels heeft Roda al negen wedstrijden op rij niet meer gewonnen. De laatste overwinning was op 8 februari in Volendam. Toch was het vertoonde spel tegen NAC veel beter dan in voorgaande wedstrijden. Achterin werden geen blunders gemaakt en weinig kansen weggegeven. Ook waren er weer leuke combinaties te zien. De spelers lijken niet meer bang te zijn voor de bal, zoals dat eerder wel nog het geval was. Een ander positief punt was de terugkeer van Arno Doomernik, die al vroeg Kukielka moest vervangen. Ook Torma speelde nog een kwartiertje mee, terwijl een paar weken geleden nog werd gevreesd voor een langdurige blessure.