Kalac, Senden (89. Doomernik), Vrede, Luypers, Van Haaren, Zafarin (68. Tchoutang), Van der Luer, Nygaard, Van der Heyden, Peeters, Van Houdt.
Van Duijnhoven, Plum, Volmer, De Jong, Heubach, Taiwo, Vonk, Joordens, Landzaat, Emerson, Perez (78. Falix).
Senden
Plum, Volmer, De Jong, Perez, Falix

Scheidsrechter Temmink
Toeschouwers 7.000

Deze derby tussen Roda en MVV was er één van het zuiverste soort. De burenstrijd stond bol van spanning, overtredingen en wederzijdse onvriendelijkheden. Lang leek MVV, geheel onverdiend, met de zege aan de haal te gaan. Pas in de laatste twintig minuten stelde Roda verdiend orde op zaken en bleef de overwinning toch nog in Kerkrade.

In de eerste helft was Roda absoluut betere ploeg. De ploeg had een groot veldoverwicht en was, zeker het eerste half uur, dicht bij de openingstreffer. Bob Peeters kopte een lange voorzet vallend op de paal. Daarvoor had MVV-doelman Van Duijnhoven twee keer negatief de aandacht op zich gevestigd. De keeper ging eerst te hard door op de koppende Marc Nygaard en haalde even later Dave Zafarin in het strafschopgebied onderuit. Beide keren deed scheidsrechter Temmink alsof er niets gebeurd was en liet gewoon verder spelen.

Tegen alle verhoudingen in maakte MVV na een half uur spelen de openingstreffer. Bij een counter wipte Yvo Joordens de bal over Kalac en bracht de Maastrichtenaren totaal onverdiend op voorsprong: 0 - 1.

Roda ging nog aanvallender spelen en verloor daardoor de controle een beetje, al was Peeters vlak voor rust nog heel dichtbij een treffer na een mooie voorzet van uitblinker Eric van der Luer. Die bal werd, net als het hoofd van lange Bob weggebokst door Van Duinhoven. Weer keek Temmink toevallig even de ander kant op.

Ook na rust was Roda de betere ploeg. MVV beperkte zich tot verdedigen. Dat moest de ploeg ook wel, want het pierenclubje werd door Roda op eigen helft vastgezet. Roda speelde vol op de aanval, maar aanvalsgolf na aanvalsgolf strandde aanvankelijk op een rood/witte verdedigingsmuur.

Na ruim twintig minuten in de tweede helft kwam Roda eindelijk op gelijke hoogte. Van Duijnhoven verkeek zich op een inzet van Zafarin. De losgelaten bal was een makkelijke prooi voor Nygaard, die de bal hard tegen de touwen knalde: 1 - 1. Leuk natuurlijk dat net Nygaard scoorde, die vorig jaar nog uitkwam voor MVV. Voorafgaand aan de aanval kreeg Perez een "duwtje"van Ger Senden. Scheidsrechter Temmink liet gewoon verder spelen waarna Roda scoorde. "Ik beschermde mezelf. Ik heb de beelden op televisie terug gezien. Er was echt niet veel aan de hand. MVV provoceerde ons de hele wedstrijd al. Natuurlijk krijg je dan irritaties over en weer. En dan moet je er ook niet vreemd van opkijken als je uiteindelijk een koekje van eigen deeg krijgt," aldus Senden over zijn actie tegen Perez.

Na de gelijkmaker was het eigenlijk wachten op nog een treffer van Roda. Bij MVV sloegen intussen een beetje de stoppen door. De ploeg voelde zich benadeeld omdat Temmink de gelijkmaker toekende en reageerde dat af op de ledematen van de Roda-spelers. Die lieten zich door het geschop van de Maastrichtenaren echter niet van de wijs brengen en bleven jagen op de winnende treffer.

In de 77e minuut brak Peter Van Houdt door de MVV-defensie en kon alleen op de doelman af. Hij werd echter op de rand van de zestien van achteren neergesabeld door Rick Plum. In plaats van een penalty en een rode kaart voor Plum volstond Temmink met een vrije trap en geel voor de ex-Roda JCer. Zeker had het gejammer van de pieren indruk op Temmink gemaakt, want dat Plum geen rood kreeg sloeg echt helemaal nergens op. Roda kreeg dus niet meer dan een vrije trap op de rand van de zestien. Uitblinker Eric Van der Luer zorgde echter voor gerechtigheid door de vrije trap via de binnenkant van de paal in het doel te knallen: 2 - 1.

En zo kwam de overwinning uiteindelijk toch terecht bij de ploeg die daar het meeste recht op had. En wat het allemaal nog mooier maakt is dat twee voormalie spelers van MVV scoorden tegen hun oude club. Met name de treffer van Maastrichtenaar Van der Luer zal bij de fans van MVV pijn hebben gedaan.