Roda : Delwarte, Senden, Vrede, Schops, Van Haaren (84. Mores), Ooijer, Van de Luer, Doomernik, Van Houdt, Torma, Lawal.
MVV : Van Duijnhoven, Luypers, De Jong, Heubach (82. Buikema), Einarsson (78. Lacroix), Joordens, Volmer, Landzaat, Bouma, Nygaard, Taiwo.

Geel : Joordens (MVV), Doomernik (Roda).
Scheidsrechter : Jol.
Toeschouwers : 7.000

Roda gaf de Maastrichtenaren op een regenachtig Kaalheide een flink pak slaag. De 3 - 0 die er na negentig minuten voetbal op het scorebord stond was slechts een zwakke afspiegeling van de werkelijke verhoudingen in het veld. Roda had zeven wedstrijden op rij niet meer gewonnen en bovendien in de laatste vier duels niet meer gescoord, terwijl MVV de laatste tijd juist de puntjes bij elkaar sprokkelde. Bij Roda deed gelukkig Ramon Van Haaren weer mee als linksback, zodat die positite tenminste weer goed bezet was.

Vanaf het begin liet Roda zien wie de baas was. Lawal had al na elf seconden kunnen scoren, maar zijn schot werd door Van Duijnhoven gestopt. In de vierde minuut brak Roda toch de ban en kwam op voorsprong. Delwarte trapte ver uit, waarna Jerry De Jong onder de bal door ging. Zo kwam Gabor Torma alleen voor Van Duijnhoven, liet de bal één keer stuiten en knalde hem onhoudbaar in de lange hoek: 1 - 0. In de periode die volgde bleekde Maastrichtse verdediging zo lek als een zeef. De buitenspelval klapte geen enkele keer goed dicht, waardoor Gabor Torma twee keer alleen door kon gaan richting doelman. Beide keren stopte Van Duijnhoven echter. Bij de tweede keer kreeg Torma de bal nog in de rebound, maar zijn schot was te slap en werd door een verdediger van de lijn gehaald. In die eerste twintig minuten kreeg ook Van Houdt nog een fraaie kopkans, maar ook die werd gestopt. In de 26e minuut trok Maarten Schops mee naar voren. Doomernik gaf hem de bal mee en de jonge Belg ging aan de zijkant het strafschopgebied binnen. Na de fraaie voorzet van Schops had hoefde Torma de bal alleen nog maar in het lege doel te tikken: 2 - 0. En MVV? In de hele wedstrijd gaf Roda geen enkele kans weg aan de Maastrichtenaren, die niet verder kwamen dan wat ongevaarlijk schoten van afstand.

De tweede helft was lang niet zo spectaculair als de eerste, maar Roda hoefde niet en MVV kon niet. Regilio Vrede zag na een hoekschop zijn kopbal nog van de lijn worden gehaald en Doomernik zag zijn inzet gestopt door de uitstekende Van Duijnhoven. Toch scoorde Roda nog een keer. Lawal stuurde Van de Luer met een mooie pass diep op rechts, sprintte vervolgens het strafschopgebied binnen en kopte zelf de voorzet van Van de Luer in het doel: 3 - 0.

Martin Jol toonde zich na het duel opgelucht over de zege: "We hebben dus niet nodeloos op Torma gewacht. Ik hoop dat hij nu over het dode punt heen is."
En Torma zelf: "Ik had vier keer moeten scoren. Toch ben ik tevreden. Voor mezelf en de ploeg kwam dit op het goede moment. De trainer gaf ons opdracht vanaf het begin oorlog te maken. Daardoor kwamen we gelukkig al snel op voorsprong. Op de training hebben we de laatste tijd de nodige aanvalsvariaties uitgeprobeerd. Die konden we in praktijk brengen, nu we zoveel ruimte kregen."

En de beste MVVer, doelman Van Duijnhoven: "Er klopte geen fluit van. We hebben het er nooit over gehad om op buitenspel te spelen. We hebben Roda aardig in het zadel geholpen. Bij Roda leefde de wedstrijd blijkbaar veel meer dan bij ons. We hebben vanaf het begin onder druk gestaan. We hoopten zo lang mogelijk de stand op 0 - 0 te houden. Ik heb er nog wat uitgehouden ja. Maar als je met 3 - 0 verliest maakt dat ook niets uit. Meer dan dit zat er voor ons in ieder geval niet in."