Kalac, Rudge, Vrede, Luypers, Van Haaren, Nygaard, Van der Luer, Tchoutang (59. Lawal), Van der Heyden, Peeters (83. Valgaeren), Van Houdt (73. Zafarin).
Heerenveen
Vonk, Houttuin, Hansma, Nwankpa, Pander, De Visser, Holm (70. Tevreden), Gérard De Nooijer, Denneboom (46. Talan), Pahlplatz (77. Gosatu), Samardzic.

Scheidsrechter Braamhaar
Toeschouwers 6.500

Bij Roda ontbrak Ger Senden, die de derde wedstrijd van zijn schorsing uitzat. Verder was Tchoutang fit genoeg om te spelen, zodat Zafarin weer op de bank moest plaatsnemen. Heerenveen kon ook niet zijn sterkste ploeg opstellen, onder meer door de blessure van Dennis De Nooijer.

De Friezen kwamen naar Kaalheide met twee overwinningen op rij. Maar daarvoor was er een serie van zeven wedstrijden waarin de ploeg van Foppe De Haan niet kon winnen. Roda had net een dipje achter de rug met een serie van drie wedstrijden waarin slechts één punt werd gehaald. Aan beide ploegen was te zien dat ze bang waren om te verliezen.

In de openingsfase waren beide ploegen bijzonder nerveus. Het feit dat het speelveld door de dagenlang aanhoudende regen langzaam veranderde in een modderpoel kwam het spel ook niet echt ten goede. Beide ploegen kregen wel wat mogelijkheden in die fase. Zo kreeg Roda, net als in de vorige wedstrijd tegen Willem II, weer een vrije trap tegen die nergens op sloeg. Van der Heyden veroverde met een sliding de bal bij zijn eigen zestien. Een seconde later kwam een Heerenveen-speler aanrennen die over de al liggende Van der Heyden heendook. Op precies dezelfde plek als van waar Willem II scoorde mocht Heerenveen nu een vrije trap nemen. Het schot van Samardzic werd echter prima door Kalac gestopt.

Na ruim twintig minuten ging Tchoutang goed door op rechts, en zag zijn actie beloond met een hoekschop. Zoals bekend zijn hoekschoppen dit seizoen een gevaarlijk wapen voor Roda. De Friese verdediging was dan ook helemaal ingesteld op de lange spelers van Roda voorin. De corner van Van der Heyden werd door een verdediger uit het strafschopgebied weggekopt. Maar de bal viel precies voor de voeten van Eric Van der Luer. Die bedacht zich vervolgens niet lang en haalde meteen uit. Het uitzicht van doelman Vonk werd belemmerd door diverse benen, waardoor hij het schot te laat zag aankomen: 1 - 0.

Die treffer werkte bevrijdend op Roda, dat daarna de bal beter liet rondgaan. Heerenveen probeerde niet via de vleugels aan te vallen, maar recht door het centrum. Helaas voor de Friezen stond het hart van de verdediging, Vrede en Luypers, weer geen kans toe.

Vlak na rust kwam een tegendoelpunt als het ware uit de lucht vallen. Roda was massaal in de aanval, maar verloor de bal. Heerenveen speelde de bal naar voren, waar Van der Luer de bal langs zich heen liet gaan. Invaller Talan pikte de bal op en kon vanaf de middenlijn alleen op Kalac af. In de zestien liet Talan Kalac met een stiftbal in de linkerhoek kansloos: 1 - 1.

Maar nauwelijks tien minuten later kwam Roda weer op voorsprong. Na een combinatie met Bob Peeters ging Van der Heyden op de linkervleugel richting achterlijn. Ter hoogte van de zestien gaf hij een voorzet op maat naar Van Houdt. De bal stoot één keer en werd daarna door "Peerke" met een verwoestend schot hoog in de touwen gewerkt: 2 - 1.

Heerenveen moest toen wel meer naar voren gaan spelen, waardoor het achterin meer ruimte weggaf aan Roda. De counters van de geel/zwarten werden echter niet zorgvuldig genoeg uitgespeeld, waardoor de wedstrijd tot het einde toe spannend bleef. Twee minuten voor tijd ontsnapte Roda zelfs nog aan de gelijkmaker. Regilio Vrede kopte een hoge bal weg uit de zestien, precies richting Max Houttuin. Die haalde meteen uit, maar zag tot opluchting van alles wat geel/zwart was zijn schot op de kruising uiteen spatten.

Roda won dus en deed goede zaken op het gebied van Europees voetbal door te winnen van een directe concurrent. Het was trouwens de eerste overwinning op Heerenveen sinds de Amstel Cup finale van 1997.