Zeljko Kalac, Humphrey Rudge (63. Stephan 't Hart), Mark Luypers, Joos Valgaeren, Ramon Van Haaren, Arno Doomernik, Eric Van der Luer, Garba Lawal (63. Kevin Van Dessel), Dave Zafarin, Bernard Tchoutang (70. Bas Jacobs), Bob Peeters.
Hans Vonk, Max Houttuin, Gérard De Nooijer (46. Godfrey Nwankpa), Johan Hansma, Alan Jepsen, Jesper Hakansson, Harris Huizingh, Jeffrey Talan (61. Daniel Jensen), Mika Nurmela, Romano Denneboom (63. Emmanuel Ebiede), Anthony Lurling.
Afwezig Roda JC: Vrede, Senden, Nygaard, Torma, Van Houdt.
Roda JC: Luypers, Zafarin, Van der Luer.
Heerenveen: Denneboom, Hansma, Vonk.

Scheidsrechter Ger Buiting
Toeschouwers 7.100

Een paar uur voor de wedstrijd tegen Heerenveen kon weer een speler van Roda worden bijgeschreven op de lange lijst met blessure-gevallen. Spits Peter Van Houdt heeft last van een liesblessure en wordt binnenkort geopereerd. Hij zal waarschijnlijk zes weken niet inzetbaar zijn.

Doordat vijf spelers niet beschikbaar waren, moest Sef Vergoossen ontzettend zijn best doen om nog een team van ere-divisieniveau het veld in te sturen. Bernard Tchoutang werd naast Bob Peeters in de punt van de aanval geposteerd. De speler uit Kameroen liet daarna gedurende zijn hele optreden zien dat hij duidelijk geen echte spitsspeler is, want wat hij liet zien was bedroevend slecht.

Blijkbaar hadden nog meer spelers de UEFA Cup-wedstrijd van drie dagen eerder tegen Shakhtar Donetsk nog in de benen (en in het hoofd), want het niveau van het vertoonde spel was ver beneden de maat. Vanaf de aftrap leek de ploeg geen moment te geloven in een goede afloop.

Al na zes minuten kwamen de gasten op voorsprong, na een paar minuten eerder nog een goede kans te hebben gemist. Een hoekschop voor Heerenveen werd door Harris Huizingh achter Kalac in het doel gekopt: 0 - 1. Huizingh stond hierbij totaal vrij en werd door geen enkele Roda-speler gedekt.

Pas na een kwartier kwam Roda iets beter in de wedstrijd en kreeg zowaar enkele goed kansen. Bob Peeters brak door de verdedigingslinie van de Friezen heen en kon alleen af op doelman Vonk. Maar zijn schot illustreerde het gerbek aan daadkracht van de hele ploeg: zover naast dat de bal uitkwam bij de zijlijn. Later kreeg ook Zafarin een goede scoringskans na de beste aanval van de eerste helft. Doelman Vonk kwam echter goed uit zijn doel en voorkwam dat Zafarin kon scoren.

Ook in de tweede helft had Heerenveen eigenlijk geen kind aan Roda. Na zeven minuten sneed een aanval van de Friezen door de verdediging, waarna Talan oog in oog kwam te staan met Kalac. Nadat Kalac was gaan liggen, of was uitgegleden, hoefde Talan de bal alleen nog maar in de rechterhoek te knallen: 0 - 2.

Vanaf dat moment was het eigenlijk alleen nog maar wachten op het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor Roda uit zijn lijden verlost zou worden. Vergoossen wisselde nog drie keer. Van Dessel, 't Hart en Jacobs kwamen in de ploeg, maar veel verschil maakte dat niet. Bob Peeters kreeg nog een goede kopkans na een voorzet van Van Dessel, maar Bob mikte een paar meter naast.

Bas Jacobs in aktie

Roda speelde tegen Heerenveen dus zijn slechtste wedstrijd van het seizoen tot nu toe en verloor terecht. Het is alleen maar te hopen dat de ploeg volgende week tegen Fortuna uit een ander vaatje gaat tappen, want zoals het tegen heerenveen ging sloeg nergens op.

Commentaar van Sef Vergoossen: " Natuurlijk zou het beter lopen met de geblesseerden erbij. En natuurlijk heb je dan meer mogelijkheden bij het wisselen. Toch zie ik de nederlaag van vandaag als een momentopname. Praktisch dezelfde groep heeft van AZ en Shakhtar gewonnen. Bij ons was het vandaag net niet. Het zal wel te maken hebben met de inspanning in de Europa Cup."

Eric Van der Luer had het volgende te zeggen: "Drie duels in één week is voor sommigen toch te veel. Nu merken we dat de selectie te smal is. Ik kan me voorstellen dat sommigen problemen hadden om na de UEFA Cup-wedstrijd de knop om te zetten. We hebben enkele kansen gehad, maar ik had het idee dat de scherpte in die situaties ontbrak. We moeten niet in paniek raken. Je kunt wel mensen gaan halen, maar ik vraag me af of dat nu nog zin heeft. Over een aantal weken is een aantal geblesseerden terug."