Roda : Damjanac, Senden, Vrede, Ooijer, Van Haaren, Tomassic, Van der Luer (80. Peeters), Doomernik, Van Houdt, Torma, Lawal (72. Grünholz).
Groningen : Lodewijks, Leonardo (76. Rodrigues), Schoenmakers, Koeman, Veenhof, Atteveld, Hugo (71. Ax), Beerens, Bombarda, Huizingh, Elshot.

Geel : Elshot, Huizingh (Groningen), Tomassic (Roda).
Rood : Atteveld (Groningen, 2 x geel, 75e minuut).
Scheidsrechter : Van Dijk.
Toeschouwers : 7.500.

Roda won eigenlijk vrij gemakkelijk van een zwak FC Groningen, dat bovendien nog spelers als Magno, Rorije, Peeper en Rosén niet kon opstellen. Bij Roda speelde Tomassic in plaats van Schops, en moest ook Bob Peeters op de bank beginnen. Voorin speelde Van Houdt samen met Gabor Torma, die zijn thuisdebuut maakte bij Roda.

De wedstrijd begon slaapverwekkend, geen van beide ploegen leek in staat om een opening in de vijandelijke defensie te creeren. Pas na een kwartier onstond er gevaar voor het Groningse doel, toen Peter Van Houdt naast kopte. Dit werd een minuut later gevolgd door een uitstekende kopbal van aanvoerder Ger Senden na een vrije trap van Van de Luer. De bal vloog echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Groningen antwoordde even later toen Atteveld een vrije trap snel uitvoerde terwijl de verdediging nog toe stond te kijken. Bombardo kon echter net niet bij de aansluitende voorzet komen. Na een half uur kwam Roda op voorsprong door een goal van Lawal, die een voorzet van Ooijer in twee instanties achter doelman Lodewijks werkte. Een paar minuten later had Lodewijks al een tweede treffer om zijn oren na een blunder in de Groningse achterhoede. Een verdediger schoof de bal keurig in de voeten van André Ooijer, die de bal in de hoek schoot. Dat schot kon Lodewijks nog pareren, maar in de rebound had Peter Van Houdt geen probleem om te scoren. En zo werd een matte wedstrijd in tijd van zes minuten opeens opengebroken.

De tweede helft begon met een vrije trap van Eric Van de Luer, die buiten bereik van Lodewijks op de lat knalde. In de 57e minuut werd het wel 3 - 0 na weer een blunder in de achtehoede van Groningen. Ooijer gaf de bal van rechts voor het doel. Atteveld wilde uitverdedigen, maar kopte te zacht terug, waarna Torma de bal onderschepte. Vervolgens had Lawal de bal op een presenteerblaadje en kon scoren in een leeg doel. De voorsprong van drie doelpunten bleef echter maar drie minuten in stand, omdat Schoenmakers een aanval door het hart van de Roda-defensie doeltreffend afrondde. Even later werd het bijna nog 3 - 2, toen een van richting veranderd afstandsschot in het doel leek te zeilen. Damjanac hield de bal echter met een spectaculaire redding uit het doel. In de 64e minuut werd het duel definitief beslist na een lange aanval van Roda. Eerst slalomde Doomernik door de Groningse verdediging, maar die solo had geen resultaat. Daarna kwam Ooijer aan de rechterkant in balbezit. Hij sneed naar binnen en ging richting strafschopgebied waar hij Van Houdt aanspeelde. Met een beetje geluk bracht die de bal terug tot bij de doorgelopen Ooijer, die de bal leep over de uitgekomen Lodewijks in het doel wipte : 4 - 1. In de resterende tijd liet Damjanac zien dat hij toch goed kan keepen, toen hij enkele afstandsschoten perfect uit het doel hield. Het publiek begon zelfs zijn naam te scanderen. In de 75e minuut kreeg ex-Roda speler Atteveld zijn tweede gele kaart toen hij Ooijer van achteren onderuit haalde. Waarschijnlijk deed hij dat uit pure frustratie, nadat hij een paar seconden eerder door Regilio Vrede als een beginneling werd uitgekapt. Het restant van de wedstrijd kwam Groningen nauwelijks nog van de eigen helft af. Roda geloofde het ook wel en kreeg nog maar één grote kans. Uit een mooie voorzet van uitblinker Ooijer schoot de voor Torma ingevallen Peeters rakelings naast.

1 - 0 1 - 0 door Garba Lawal

2 - 0 Van Houdt maakt er 2 - 0 van

3 - 0 Lawal scoort zijn tweede goal

4 - 1 Ooijer scoort 4 - 1