Roda : Kässmann, Kukielka (46. Obdam), Vrede, Rudge (82. Trost), Van Haaren, Doomernik, Van der Luer, Lawal (63. Tchoutang), Van Houdt, Peeters, Torma.
De Graafschap : Olyslager, Victoria, Redeker, Vreman, Lindenbergh, Nok, Te Braak, Rzasa, Van der Haar (87. Hendriks), Ibrahim (84. Väisänen), Fuchs.

Geel : Victoria, Fuchs, Redeker (Graafschap), Torma, Lawal, Trost (Roda).
Rood : Lindenbergh (Graafschap, 33e minuut).
Scheidsrechter : Van Beek.
Toeschouwers : 7.250.

Voor beide ploegen stond er op deze warme zondagmiddag niets meer op het spel, behalve dan de winstpremie en het streven om er voor de aanwezige toeschouwers een leuke wedstrijd van te maken. Bij Roda ontbrak Senden vanwege een schorsing; voor hem in de plaats speelde Kukielka.

Theo Vonk had een zeer aanvallend team het veld ingestuurd, met Van Houdt, Peeters en Torma in de aanval. De gasten uit Doetinchem hadden echter absoluut geen zin om er een leuke wedstrijd van te maken en speelden alsof het om de Europa Cup ging. Tijdrekken werd tot kunst verheven en het van achteren neersabelen van alles wat een geel shirt aan had werd ook niet geschroomd. Voeg daarbij een waardeloze scheidsrechter en meteen is verklaard waarom er deze middag weinig te vieren viel op Kaalheide.

De wedstrijd begon gezapig, zodat er pas na tien minuten het eerste schot op doel te noteren viel, maar Fuchs kon de gasten niet op voorpsrong brengen. Na een kwartier had Roda zijn eerste mogelijkheid, die door Gabor Torma werd gemist. In de 20e minuut zag Fuchs dat Kässmann te ver voor zijn doel stond en verschalkte Roda's doelman met een prachtige lob: 0 - 1 voor De Graafschap.

Voor de gasten was die voorsprong aanleiding om zich helemaal terug te laten zakken en zeer irritant te gaan voetballen. Zo had Ron Olyslager had bij ieder doeltrap ongeveer 45 seconden nodig. Een paar minuten na de goal van De Graafschap ontdeed Peter Van Houdt zich op de rechtervleugel van Lindenbergh en kon door. Daarbij werd hij echter compleet in de houdgreep genomen door zijn tegenstander, zonder dat de scheidsrechter daarvoor floot en Lindenbergh een gele kaart gaf. Van Houdt kreeg de bal toch nog voor de goal, waar Lawal de kans naast schoot. Enkele minuten later vergreep Olaf Lindenbergh zich weer aan Van Houdt door hem op het middenveld van achteren onderuit te schoppen. Scheidsrechter Van Beek nam zijn enige goede beslissing van de dag en stuurde de schoppende Lindenbergh van het veld. Gescoord werd er voor rust niet meer en Roda ging met de achterstand de rust in.

In de rust werd Kukielka gewisseld voor Arie Obdam, die al in de eerste minuut van de tweede helft de gelijkmaker op zijn voeten had. Zijn inzet verdween echter naast het doel. Later kopte Regilio Vrede in kansrijke positie weer eens naast. Roda drukte De Graafschap ver terug op de eigen helft en kreeg meer dan genoeg kansen. Eén van die kansen werd in de 66e minuut benut toen Arie Obdam eindelijk de gelijkmaker inkopte.

Voor Roda het sein om er nog een schepje bovenop te doen en voor De Graafschap een teken om nog meer tijd te gaan rekken en irritant te gaan doen. Met name Redeker en Van der Haar waren meesters in het provoceren van tegenstander, scheidsrechter en publiek. Van der Haar vond het zelfs nodig om op de sintelbaan de North-Side wat te gaan uitdagen. Gelukkig voor deze dikzak stond er een hoog hek tussen hem en de fans. Even later probeerde Rzasa om Tchoutang een kaart aan te naaien toen hij zich met veel geschreeuw liet vallen terwijl de arme Tchoutang hem niet eens raakte. Geel kreeg Tchoutang niet, maar maatennaaier Rzasa kreeg wel een vrije trap.

Roda bleef jagen op de overwinning en speelde vol op de aanval. Maar zoals zo vaak dit seizoen werden de kansen niet benut. De Graafschap wisselde nog wat spelers om het tempo uit het duel te halen. Zo werd de te dikke Van der Haar gewisseld voor een andere speler met overgewicht: Reiner Hendriks. Deze Hendriks begaf zich twee minuten in blessuretijd puffend richting doel van Roda. Geen verdediger voelde zich geroepen om de invaller aan te pakken. In de buurt van de zestien liet hij een schot los dat waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing ook nog in het doel achter Kässmann terecht kwam: 1 - 2.

En zo kreeg de Graafschap ook nog de overwinning, waar het dus absoluut geen recht op had. Maar ja, soms kan voetbal onrechtvaardig zijn. Roda sloot nu wel het seizoen passend af; het hele jaar was er één vol kommer en kwel.

Vlak voor tijd bestormden enkele North-Siders het veld. Waarschijnlijk had scheidsrechter Van Beek een slecht geweten vanwege zijn belabberde fluiten en wist niet hoe snel hij zich uit de voeten moest maken. Dat hij voor de fans totaal niet interessant was wist hij blijkbaar niet. Eddy Achterberg was het "doelwit", en de North-Side wilde hem eigen wijze uitzwaaien naar Schalke. Ook de als altijd zeer irritante stewards konden de actie niet waarderen en liepen overspannen om zich heen te duwen en te slaan. Dat die stewards ook een paar flinke klappen opliepen was eigenlijk nog het mooiste van het hele gedoe. Wie zich het hele seizoen lang gedraagt zoals de stewards bij Roda dat doen verdient niet beter. Pas nadat Eric Van der Luer de fans netjes naar de kant had gedirigeerd kon de wedstrijd worden uitgespeeld.