Kalac, Senden, Vrede, Luypers, Van Haaren, Van der Luer, Nygaard, Van der Heyden, Tchoutang (78. Torma), Van Houdt (90. Torma), Peeters.
De Ron, Elzinga, Berhalter, De Vries (35. Vergoossen), Abma, De Roo, Hendriksen, Van Utrecht, Scheepers (75. Loontjens), Van Rijswijk (46. Levtsjenko), Dijkhuizen.
Scheepers, Van Utrecht, Vergoossen, Dijkhuizen.
De Roo (55e minuut)

ScheidsrechterOskam
Toeschouwers6.200

Sef Vergoossen koos in deze wedstrijd voor dezelfde basisspelers die de laatste wedstrijden zo succesvol waren. Promovendus Cambuur had vijf uitwedstrijden gespeeld in deze competitie, en ze allemaal verloren. Zelfs bij de slechtste club uit de Eredivisie, MVV, was de ploeg van trainer Gert Kruys niet in staat om een puntje te halen. De verwachting was dan ook dat het dit seizoen weer goed presterende Roda weinig problemen zou hebben om de drie punten op Kaalheide te houden.

Die verwachting kwam dan ook perfect uit. De Friezen waren de hele wedstrijd geen partij voor Roda, dat alleen verzuimde om de werkelijke krachtsverhoudingen in de score tot uitdrukking te brengen. In de hele wedstrijd kreeg Cambuur slechts een half kansje. Invaller Levtsjenko schoot drie minuten na rust in het zijnet. En daarmee had Cambuur zijn kruit al verschoten. Voor de rest liepen de spelers hulpeloos achter de feiten aan.

De wedstrijd begon prima voor Roda. Al na een kwartier kwam de ploeg op voorpsrong na een rake kopbal van "Peerke" Van Houdt (zie foto). Bernard Tchoutang kwam op de rechterflank in balbezit en kapte naar binnen. Zijn voorzet werd bij de tweede paal door Bob Peeters teruggekopt op Van Houdt, die vallend doelman De Ron kansloos liet: 1 - 0. Terwijl alles wat geel/zwart was stond te juichen, belaagden de Friezen scheidsrechter Oskam. Zij vonden dat Van Houdt verdediger De Vries had weggeduwd voordat hij kopte. Maar meneer De Vries ging toch al de verkeerde kant op. Hij was namelijk in beweging richting de tweede paal waar Peeters de bal terugkopte. De Vries reageerde gewoon veel te laat en de actie van Van Houdt was absoluut geen overtreding.

Cambuur was door die tegengoal blijkbaar zo uit het veld geslagen dat er in de eerste helft geen poging tot voetballen meer werd ondernomen. Puur uit frustratie werden spelers van Roda regelmatig grof onderuit gehaald. Dat resulteerde voor rust in liefst vijf gele kaarten voor Cambuur. Blijkbaar had scheidsrechter Oskam toch wel medelijden met de arme Friezen, want voor rust onthield hij Roda nog twee strafschoppen. Eerst werd Van der Heyden onderuit gehaald toen hij alleen op De Ron af kon gaan. Ook Van Houdt werd nog van zijn sokken gelopen in de zestien, maar weer bleef een fluitsignaal uit. Toen Oskam toen eindelijk floot (voor de rust) was een hels fluitconcert zijn deel.

De tweede helft ging op dezelfde voet verder. In de 55e minuut beging De Roo op het middenveld een zinloze, zware overtreding. Hij kreeg zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. Daarna geloofde Cambuur er blijkbaar helemaal niet meer in, want vanaf dat moment was het ook afgelopen met de grove spel van de Friezen.

De rest van de wedstrijd was Roda oppermachtig, maar liet diverse kansen weer eens onbenut. De beste was voor Van Houdt, die alleen op de Ron afging, maar op de rechterpaal schoot.

Commentaar van Vergoossen: "Ik ben zeer tevreden met deze wedstrijd. Natuurlijk had ik graag een tweede doelpunt gezien. Maar ik heb nooit het gevoel gehad dat Cambuur het ons nog moeilijk zou kunnen maken. In het begin van de competitie hadden we dit duel waarschijnlijk niet eens gewonnen. Dan waren we mogelijk te gejaagd op zoek gegaan naar doelpunten"