Zeljko Kalac, Humphrey Rudge, Mark Luypers, Joos Valgaeren, Ramon Van Haaren, Arno Doomernik, Eric Van der Luer, Garba Lawal (73. Kevin Van Dessel), Dave Zafarin (33. Ger Senden), Bernard Tchoutang (66. Bas Jacobs), Bob Peeters.
Maikel Aerts, Roël Liefden, Peter Uneken, Fred Van der Hoorn, Patrick Hobbelen, Eric Meulendijk (60. Harry Van der Laan), Patrick Deckers, Arnold Scholten, Jan Michels, Chaly Jones, Henk Vos.
Afwezig Roda JC: Nygaard, Torma, Van Houdt.
Roda JC: Doomernik, Valgaeren.
FC Den Bosch: Michels, Vos.

Scheidsrechter Ruud Bossen
Toeschouwers 6.000

Ger Senden was zodanig hersteld van zijn kuitbeenbreuk dat hij bij de selectie zat. Behalve Senden zat ook Regilio Vrede naast Vergoossen op de reservebank. De basis was dezelfde als de laatste weken. Vooraf werd gevreesd dat de inspanningen na een UEFA Cupwedstrijd invloed zou hebben op deze wedstrijd.

Na zes minuten leek die vrees echter ongegrond toen Roda al op voorsprong kwam. Een hoge voorzet van Rudge ging richting Bob Peeters. De lange Belg won het duel tegen doelman Aerts, waarbij de bal voor het doel op de grond viel. Met zijn rug naar de goal probeerde Peeters de laatste verdediger met een hakballetje te verrassen. De bal kwam echter tegen de verdediger aan, maar de terugspringende bal kwam precies voor de voeten van Eric Van der Luer. Die bedacht zich niet lang en knalde de bal keihard tegen het net: 1 - 0.

Een ideaal begin dus voor Roda, maar het kwam de rust in de ploeg niet echt ten goede. In het verdere verloop van de eerste helft werd het spel van de thuisploeg steeds rommeliger. FC Den Bosch werd ondanks het mindere spel van Roda nauwelijks gevaarlijk. Alleen Henk Vos zorgde nog voor een beetje gevaar, maar Kalac werd nooit echt op de proef gesteld. De meeste opwinding in de eerste helft ontstond door het waarige fluiten van scheidsrechter Bossen. Zo dacht hij de voordeelregel toe te passen bij een overtreding op een Roda-speler. Dat er helemaal geen voordeel was, en Don Bosch daardoor zijn grootste mogelijkheid van de eerste helft kreeg, zal Bossen wel een zorg zijn geweest. Ook liet de brave man enkele overtredingen op Roda-spelers gewoon onbestraft.

Na een half uur moest Zafarin geblesseerd uitvallen en werd vervangen door Ger Senden. Die nam de plaats rechts op het middenveld in, terwijl Rudge gewoon rechtsback bleef spelen. Pas in de tweede helft kwam Senden terecht op zijn eigen plek als rechtsback, toen Rudge als mandekker tegenover invaller Harry Van der Laan ging spelen. Voor rust zorgde Lawal nog bijna voor 2 - 0, maar zijn afstandsschot raakte slechts de paal. Bob Peeters schoot in kansrijke positie vanaf zo'n zes meter hoog over.

In de tweede helft zakte Roda wel heel erg ver weg. Den Bosch bracht Harry Van der Laan in de ploeg, en Zeljko Kalac moest enkele keren zijn uiterste best doen om een tegendoelpunt te voorkomen. In die fase behoedde Kalac Roda voor de gelijkmaker, die in de lucht hing. Voor Roda knalde Van der Luer een vrije trap tegen de onderkant van de lat. Het leek erop dat de bal de lijn gepasseerd had, maar net als tegen Vitesse had de grensrechter dat weer eens niet gezien (zie onderstaande foto).

Het duo Van der Luer/Peeters zorgde ervoor dat Roda geen angstige momenten mee hoefde te maken. Twee keer scoorde Peeters op aangeven van Van der Luer. Eerst uit een vrije trap en in blessuretijd uit een corner. Zo kwam er uiteindelijk nog een geflatteerde 3 - 0 eindstand op het scorebord. Maar gemakkelijk ging het niet tegen Den Bosch.

Sef Vergoossen:"We hebben de wedstrijd niet naar onze hand kunnen zetten. Kalac wint ditmaal de wedstrijd voor ons. Dat het elftal toch de rust heeft kunnen bewaren, is een winstpunt. Dat is blijkbaar de ervaring die we de afgelopen periode hebben opgedaan."

Mark Luypers:"De 1 - 0 viel te snel. Je ziet dat het vervolgens verslapt, dat het allemaal te gemakkelijk wordt opgepakt. Echt dreigend was het nooit, maar voor hetzelfde geld valt die 1 - 1, al had ik het idee dat een gelijkmaker ons wel wakker had geschud. De vraag is alleen of je dan nog voldoende tijd had om het te herstellen. Met vermoeidheid had ons spel volgens mij in ieder geval niets te maken."