Make your own free website on Tripod.com

Dinsdag 2 november 1999

VFL Wolfsburg - Roda JC : 1 - 0

UEFA Cup 1999/2000. Tweede Ronde


87. 1 - 0  Charles Akonnor
Opstelling
Roda JC
Zeljko Kalac, Humphrey Rudge, Mark Luypers, Joos Valgaeren, Ramon Van Haaren, Eric Van der Luer, Arno Doomernik, Garba Lawal, Dave Zafarin, Bob Peeters, Bernard Tchoutang (84. Regilio Vrede).
Opstelling
VFL Wolfsburg
Claus Reitmaier, Frank Greiner, Brian O'Neil, Waldemar Kryger, Patrick Weiser, Krzystof Nowak, Claus Thomson, Charles Akonnor (88. Detlev Dammaier), Zoltan Sebescen (25. Jean-Kasongo Banza (92. Holger Ballwanz)), Andrzej Juskowiak (89. Markus Feldhoff), Jonathan Akboborie.
Afwezig Roda JC: Senden, Nygaard, Torma, Van Houdt.
Wolfsburg: Monteanu.
Roda JC: Van Haaren, Van der Luer, Zafarin, Rudge.


Scheidsrechter Bikas (Griekenland)
Toeschouwers 7.677.

Roda is uitgeschakeld voor de UEFA Cup. Charles Akonnor bezorgde de ploeg van Sef Vergoossen een enorme domper door vlak voor tijd de beslissende treffer te scoren. In de eerste helft van het duel was Wolfsburg iets sterker dan Roda, maar uitgespeelde kansen waren er nauwelijks te noteren.

Na rust was Roda de betere ploeg, en schiep zichzelf meer dan genoeg mogelijkheden om te scoren. De grootste was wel voor Tchoutang, die vanaf zo'n twaalf meter de hoek voor het uitzoeken had. Zijn schot ging echter recht op de keeper af, zodat die nog net kon redden. Lawal schoot een voorzet van Van der Luer centimeters naast het doel. Voor Wolfsburg schoot Akpoborie halverwege de tweede helft op de paal.

Zes minuten voor tijd wisselde Vergoossen Tchoutang en bracht Vrede in het veld. Vrede moest achterin gaan spelen, waardoor Valgaeren naar voren zou schuiven om zo het middenveld beter in handen te krijgen. In de ultieme slotfase gooide Vergoossen daarmee de hele organisatie om. Liefst vier spelers kwamen op een andere plaats te spelen. De organisatie in de verdediging was even zoek en daarvan profiteerde Wolfsburg een minuutje later optimaal.

Regilio Vrede: "Iedereen wist heel goed wat zijn taak was, maar na zo'n wissel moet je op het veld altijd even naar elkaar zoeken.

Sef Vergoossen: "Ik heb in de tweede helft geen seconde het gevoel gehad dat we er uit zouden vliegen. We hadden de wedstrijd in onze greep. Het inbrengen van Vrede voor Tchoutang was een aanvallende wissel. Ik had het gevoel dat ze deze wedstrijd binnen negentig minuten konden beslissen. Vrede achterin, Valgaeren een linie naar voren en ook Van der Luer iets naar voren. Ik heb niet het gevoel dat de wissel in ons nadeel heeft gespeeld. Ik heb op dat moment geen onduidelijkheid in de organisatie geconstateerd."

Eric Van der Luer: "Ik ben reŽel: we hebben van een heel matig voetballende ploeg verloren, die gokt op een bevlieging van voren. Wij hebben drie kansen gehad, zij een halve. We hadden gewoon drie keer moeten scoren. En die scheidsrechter floot ook tegen ons. Als je ziet hoe gemakkelijk hij geel geeft aan Rudge, Zafarin en Van Haaren. Ik heb op dit niveau ergere dingen meegemaakt. Onze trainer is niet iemand die snel ageert tegen arbiters, maar ook hij stond halverwege het veld."

Dave Zafarin: "Triest dat het zo gaat. Tegen Ajax scoorden wij vlak voor tijd, nu gebeurde dat niet. Maar goed, er zit niets anders op dan uithuilen en ons te richten op de volgende competitiewedstrijd tegen FC Den Bosch."

Patrick Weiser: "De gelukkigste ploeg heeft gewonnen. Roda heeft de overwinning net zo verdiend als nu Wolfsburg. het was een fair duel, niet zo grimmig als andere Duits-Nederlandse confrontaties. Dat we zo vlak voor het einde scoren is puur geluk. En dat heeft eigenlijk niets te maken met het geluk dat altijd aan Duitse ploegen wordt toegeschreven. Want zoveel Duitsers spelen er nou ook weer niet bij Wolfsburg."


UEFA Cup 1999/2000