Zeljko Kalac, Humphrey Rudge, Mark Luypers, Regilio Vrede, Ramon Van Haaren, Joos Valgaeren, Eric Van der Luer, Garba Lawal, Dave Zafarin, Bob Peeters, Bernard Tchoutang (82. Bas Jacobs).
Claus Reitmaier, Frank Greiner, Brian O'Neil, Waldemar Kryger, Patrick Weiser, Krzystof Nowak, Claus Thomson, Dorinel Monteanu, Zoltan Sebescen, Andrzej Juskowiak (89. Markus Feldhoff), Jonathan Akboborie (76. Christian Wück).
Afwezig Roda JC: Senden, Nygaard, Torma, Van Houdt.
Roda JC: Zafarin.
VFL Wolfsburg: Greiner, Akpoborie, Nowak.

Scheidsrechter Valentin Ivanov (Rusland)
Toeschouwers 8.000.

Door de schorsing van Arno Doomernik werd Joos Valgaeren doorgeschoven naar diens plek op het middenveld. Achterin maakte Regilio Vrede zijn rentree na maandenlang blessureleed. Wedstrijdritme had Vrede vrijwel niet, slechts een paar minuten tegen Feyenoord en een uur in een wedstrijd met het tweede team. Vrede had ook niet de eenvoudigste opdracht, hij moest Wolfsburg's topscorer Jonathan Akpoborie onschadelijk maken.

Van Wolfsburg was bekend dat de ploeg, net als vrijwel elke Duitse ploeg, het initiatief aan de tegenstander zou laten. Om vervolgens via de gevaarlijke counter toe te slaan en de zege mee naar huis te nemen. Tegen zo'n ploeg onbesuist gaan aanvallen staat gelijk aan het plegen van zelfmoord. Roda zou dus zeer goed op moeten letten om niet in de val van Wolfsburg te lopen.

Voorzichtigheid was dus troef op Kaalheide, waardoor de wedstrijd nooit echt lekker op gang kwam. Maar dat is niet meer dan logisch in een Europa Cupwedstrijd. Al in de eerste minuut sloeg de schrik Roda om het hart toen Wolfsburg bijna scoorde. Zeljko Kalac kon een afstandsschot van Greiner niet vasthouden, waardoor de bal vlak voor het doel bleef liggen. Regilio Vrede moest er alles aan doen om de bal voor de inkomende Akpoborie weg te schieten.

Na vier minuten stelde Roda doelman Reitmaier voor het eerst op de proef door een kobal van Lawal. Verder had Roda in de openingsfase weinig scoringskansen. Wolfsburg was er in die fase wel twee keer dicht bij. Twee keer was het Akpoborie die gevaarlijk werd. In de zevende minuut tikte hij een voorzet vanaf rechts met zijn uitgestrekt been recht in handen van Kalac. Tien minuten later kon hij vanaf het middenveld alleen op Kalac af. Hij had blijkbaar niet gerekend op de snelheid van Regilio Vrede. Ter hoogte van het strafschopgebied had Vrede de twee meter achterstand die hij eerst had ingehaald en ontfutselde de Nigeriaan perfect de bal.

Dit was trouwens ook meteen de laatste gevaarlijke actie van Akpoborie in de hele wedstrijd. Voor de rest gedroeg hij zich als een verwend kind met zijn aanstellerige gedrag. In de 20e minuut ontsnapte hij zelfs aan een rode kaart toen hij handtastelijk werd richting Regilio Vrede. Als die zich namelijk à la Lothar Matthäus theatraal had laten vallen zou scheidsrechter Ivanov Akpoborie waarschijnlijk van het veld hebben gestuurd. Een kwartier voor tijd haalde trainer Wolf de falende Akpoborie voor Wück naar de kant.

In de rest van de eerste helft werd Roda beter en begon zichzelf ook meer kansen te scheppen. De eerste grote kans kwam toen Van der Luer een harde knal losliet waar Reitmaier alle mogelijke moeite mee had. Slechts ten koste van een hoekschop kon hij Van der Luer's inzet keren. Uit de corner die volgde kopte Luypers de bal langs de doelman, maar Greiner kopte de bal van de lijn. Later kreeg Lawal nog een prima mogelijkheid, na goed doorkoppen van Bob Peeters. De Nigeriaan schoot echter te gehaast keihard naast. Bob Peeters kreeg de volgende scoringskans. Na een vloeiende aanval door het midden kwam Peeters alleen voor Reitmaier na een slim hakballetje van Zafarin. Maar Peeters gleed al uit voor hij kon schieten, waardoor zijn schot een makkelijke prooi werd voor de keeper. Later moest Reitmaier ook nog handelend optreden bij een vrije trap van Van der Luer.

In de tweede helft beperkte Wolfsburg zich tot het verdedigen van de 0 - 0. Slechts zelden verlieten de Duitsers de verdedigende stellingen om nog eens bij Kalac in de buurt op te duiken. Roda kreeg, net als in de eerste helft, genoeg mogelijkheden om te scoren, maar het lukte steeds net niet. Joos Valgaeren was de eerste die na rust een kans liet liggen. Vanaf 18 meter schoot hij de bal over. Even later schoot Zafarin de bal vanuit een soortgelijke situatie naast.

In de 52e minuut kwam Roda het dichtst bij een goal. Een voorzet van Tchoutang kwam terecht bij de tweede paal. Zafarin tikte de bal wel langs Reitmaier, maar helaas stond de paal een doelpunt in de weg. Na die kans gbeurde er lange tijd niet veel meer op het veld waar het uitgespeelde kansen betrof. Roda viel gedoseerd aan zonder tot grote kansen te komen en Wolfsburg verdedigde.

Pas in de 78e minuut kwam er weer een grote kans. Een verdediger van Wolfsburg schoot de bal bij het uitverdedigen tegen de rug van de scheidsrechter. Daardoor kwam Zafarin in balbezit. Hij omspeelde een tegenstander en ging de zestien binnen. Zafarin's schot kwam echter terecht op de vuisten van Reitmaier. Een minuutje later blunderde Vrede achterin met een slechte breedtepass, waarmee hij Sebescen in stelling bracht. Kalac redde prima en voorkwam een tegengoal.

In blessuretijd sloeg opeens de vlam in de pan. Roda mocht buiten de zestein een vrije trap nemen. Specialist Van der Luer krulde de bal om de muur richting driehoek. Reitmaier moest zich helemaal rekken om de bal uit de kruising te halen, maar legde met zijn redding de bal voor de voeten van Regilio Vrede. Zijn inzet miste kracht en met een leeg doel voor zich, hobbelde de bal enkele centimeters naast het doel. In de tegenaanval vergat de grensrechter te vlaggen toen Wück minstens vijf meter buitenspel liep. Wück mocht dus alleen door richting doel en had alle tijd om een hoek uit te zoeken. Hij koos ervoor om de bal laag in de linkerhoek te schieten. Kalac verrichtte zijn beste redding van de dag en voorkwam met een katachtige reflex een nederlaag voor zijn ploeg.

Commentaar van Sef Vergoossen: "Natuurlijk, ik had liever gewonnen. Maar met een beetje pech hadden we in de laatste minuut nog met 0 - 1 verloren. Dus ik kan wel leven met deze 0 - 0. Na het nerveuze begin kregen we meer vat op de wedstrijd. Ik vind dat wij de beste kansen op een doelpunt hebben gehad. Maar de bal viel steeds net niet goed. Dat was de laatste weken in de eredivisie juist wel het geval. We zijn niet bang om in uitwedstrijden echt te voetballen. Vooraf sprak ik van een fifty-fifty duel met Wolfsburg. Dat is het na deze eerste wedstrijd nog steeds."