Roda : Kässmann, Senden, Vrede, 't Hart (46. Plet), Van Haaren, Kukielka (63. Obdam), Valgaeren, Van der Luer, Lawal, Peeters (46. Zafarin), Van Houdt.
Vicenza : Brivio, Stovini, Dicara (66. Canals), Viviani, Coco, Mendez (46. Baroinio), Firmani, Ambrosini, Ambrosetti (46. Beghetto), Zauli, Luiso.

Geel : Senden, 't Hart (Roda).
Scheidsrechter : Dallas (Schotland).
Toeschouwers : 12.000.

Roda nam in Vicenza roemloos afscheid van het Europa Cup-tournooi. Met liefst 5 - 0 werd de ploeg door de Italianen naar huis gestuurd. Een nederlaag die nog veel hoger uit had kunnen vallen als Vicenza in de tweede helft geen gas had teruggenomen. Nu weten we wel ongeveer hoe de fans van Hapoel Beer-Sheva zich moeten hebben gevoeld na de uitschakeling van hun club door Roda.

Na vijf minuten was het al raak voor Vicenza. Bij de eerste de beste aanval kon Vrede niet bij de bal komen, waarna Luiso simpel kon scoren langs de verkeerd uitlopende Kässmann. Daarna leek Roda beter in het spel te komen de kwam zowaar voor het Italiaanse doel. Maar na 25 minuten scoorde Vicenza opnieuw. Een vrije trap werd door Bob Peeters weggekopt naar de rand van de zestien. Daar stond Firmani vogelvrij en knalde ineens raak: 2 - 0. Zes minuten voor rust viel het derde doelpunt na ongelooflijk geblunder in de verdediging. Kässmann wilde de bal wegtrappen maar raakte Van Haaren. De bal ging de lucht in en kwam terecht bij Valgaeren. Die raakte de bal totaal verkeerd met zijn hoofd en bracht zo Mendez in stelling, die met een halve omhaal voor 3 - 0 zorgde. Deze tegentreffer sloeg echt helemaal nergens op. Het leek wel een aflevering van comedy-capers achterin bij Roda. Nog voor rust werd het ook nog 4 - 0 na een mooi schot van Ambrosetti, die een voorzet ineens op zijn pantoffel nam en Kässmann kansloos liet.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen het geblunder bij Roda verder ging. Twee of drie keer had men de mogelijkheid om de bal uit te verdedigen, maar het eindigde ermee dat de bal één meter voor de goal bleef liggen, waar Zauli hem nog maar hoefde in te tikken: 5 - 0. Vicenza had vijf keer op doel geschoten en had vijf keer gescoord!

Vicenza geloofde het daarna (gelukkig) wel en drong niet meer aan, zodat Roda zowaar nog een beetje kon gaan voetballen. Dat resulteerde in drie scoringsmogelijkheden. Lawal knalde van twintig meter op de lat en presteerde het even later om de bal vanaf twee meter nog over te koppen na een voorzet van Zafarin. Tot slot kreeg Obdam nog een grote kans, maar hij knalde van dichtbij keihard naast.