Roda : Kässmann, Senden, Vrede, 't Hart, Obdam, Ooijer, Van der Luer, Doomernik, Van Houdt. Peeters (73. Torma), Lawal (83. Mores).
Primorje : Ziberna, Gunjac, Gregoric, Mulahmetovic, Polsjak, Sabadin, Zlogar, Zelko, Rastoder, Lucic (53. Pandza), Ipavec.

Geel : Gunjac, Ziberna (Primorje), Van Houdt, Van der Luer (Roda).
Scheidsrechter : Tokat (Turkije).
Toeschouwers : 1.500.

Na het doelpuntenfestijn tegen Hapoel Beer Sheva boekte Roda een belangrijke overwinning bij het Sloveense Primorje. Met een onbegrensde inzet werd een 0 - 2 zege geboekt. De kwartfinale in de Europa Cup II is binnen handbereik.

De zieke Vrede werd met een flinke hoeveelheid pillen en een doosje Norit speelklaar gestoomd. Ook de later aangekomen Ger Senden stond in de basis. Na tien minuten bepaalde Roda JC het tempo in de wedstrijd. In de 15e minuut kreeg Garba Lawal de vrijheid en haalde twintig meter voor het doel met de punt van zijn linkerschoen uit voor een vernietigend schot: 0 - 1. De 23-jarige Nigeriaanse international begint langzamerhand in topvorm te komen en was gisteren met zijn onverwachte acties en harde schoten de beste man van Roda. Verder kreeg Arie Obdam voor rust nog een goede kans, maar hij schoot de bal met links tegen de doelman op.

Na rust kreeg eerst Bob Peeters een kopkans. In de 54e minuut kopte aanvoerder Ger Senden de bal op de lat . In de rebound scoorde Lawal zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. De goal werd echter onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Een kwartier later was het wel prijs. Arno Doomernik kon het middenveld oversteken, wist Van der Luer in het zestienmetergebied aan te spelen, die op zijn beurt Peter van Houdt vrij zag staan. De Belg kapte eerst een tegenstander uit, waarna hij de bal in de linkerhoek schoot voor 0 - 2. Voor de rest gebeurde er weinig meer in deze wedstrijd. Roda beperkte zich tot het vasthouden van de voorsprong en Primorje kon niet beter. De Slovenen kregen nog wel wat kansen, maar doelman Jörg Kässmann redde enkele keren prima en hield zijn doel schoon.

Commentaar van Martin Jol: "Ik ben heel tevreden dat we geen goal hebben tegen gekregen. In de opening was Primorje heel fel, daarna waren ze alleen nog maar gevaarlijk met de corners. Bij ons klopte het verdedigend. Je merkt in deze wedstrijden dat het elftal ervaring tekort komt. Met iets meer creativiteit hadden we de ruimte beter kunnen uitbuiten. We gaan bij de laatste acht komen en dat is een prestatie om trots op te zijn."