Roda : Damjanac, Senden (65. Tomassic), Vrede, 't Hart, Van Haaren, Van de Luer, Doomernik, Lawal, Torma (86. Martens), Van Houdt (71. Peeters).
Hapoel BS : Smadja, Bouchnik (46. Vahin), Bitton, Zsivozcky, Csaba, Zakharov, Reef (59. Amir), Hefer (46. Benayoun), Moyal, Sagron, Sharon.

Geel : Amir, Bitton (Hapoel), Damjanac (Roda).
Scheidsrechter : Ibanez (Spanje).
Toeschouwers : 6.500.

Roda kan zich gaan opmaken voor de tweede ronde van de Europa Cup II. De vooraf gevreesde hel van Beer-Sheva leek meer op de zevende hemel voor Roda, dat nauwelijks een half uur nodig had om Hapoel Beer-Sheva op een 0 - 4 achterstand te zetten. Zoals verwacht speelde Gabor Torma in de spits samen met Van Houdt, waardoor Bob Peeters op de bank moest plaatsnemen.
Al snel werd duidelijk dat Roda veel te sterk was voor de Israelische bekerwinnaar. Na eerst een paar minuten afgewacht te hebben trok Roda al snel naar voren en draaide Hapoel de duimschroeven aan. Na een kwartier resulteerde dat al in de openingstreffer door Peter Van Houdt. Hij kon een voorzet van Ger Senden ongehinderd in het doel deponeren nadat doelman Smadja zomaar op de grond was gaan zitten: 0 - 1. Een paar minuten later bracht Van Houdt met een mooie steekpass de Hongaar Torma in stelling. Die had geen moeite om de doelman te omzeilen en hoefde de bal nog maar in het lege doel te schuiven. Maar voordat hij dat deed passeerde hij eerst nog een op de lijn staande verdediger. Zo stond na 24 minuten al 0 - 2, een stand waar men vooraf alleen maar van had durven dromen. Die droom werd na een half uur nog mooier toen Van Houdt een na een voorzet van Lawal met de buitenkant van zijn rechtervoet doelman Smadja in de lange hoek passeerde: 0 - 3. Hapoel wist niet meer waar het het moest zoeken en de eerste fluitconcerten van de eigen publiek daalden op de ploeg neer. Drie minuten later werden die fluitconcerten in alle hevigheid voortgezet toen Torma een afgemeten voorzet van Ramon Van Haaren achter de verbouwereerde Smadja kopte: 0 - 4. Het publiek keerde zich massaal af van de eigen ploeg en trainer en begon Roda zelfs aan te moedigen. De rust werd bereikt met de 0 - 4 voorsprong voor Roda, dat toen al kon gaan denken aan de tegenstander in de tweede ronde.

In de tweede helft bracht Hapoel zijn grootste talent, de 17-jarige Benyahoun, in de ploeg. Roda geloofde het in die tweede helft wel en liet het tempo zakken. Hapoel mocht ook een beetje meevoetballen, alhoewel de grootste kans toch voor Roda was. Maar Torma kopte helemaal vrij voor het doel over. Een andere kopbal van de Hongaar werd gered door Smadja. Na twintig minuten incasseerde Roda toch een tegendoelpunt nadat Hapoel een penalty kreeg van scheidsrechter Ibanez. Benyahoun was doorgebroken en speelde de bal langs Damjanac. Die maakte zich daarna zo klein mogelijk om Benyahoun niet te hinderen. Die had echter geen zin om door te lopen en besloot tot een prachtige "schwalbe". In plaats van een gele kaart wegens matennaaierij kreeg het ettertje ook nog een penalty, die hij zelf benutte. Even later kreeg diezelde Benyahoun nog een kans, maar Damjanac redde bekwaam. Verder gebeurde er nauwelijks nog iets in de wedstrijd en won Roda voor het eerst in zijn historie een uitwedstrijd in de Europa Cup.

Grote man van de wedstrijd was Peter Van Houdt, die met twee goals en een assist een groot aandeel had in de doelpuntenproductie. "Toch vind ik dat ik niet mijn beste wedstrijd voor Roda heb gespeeld. Oké, twee goals in Europees verband is altijd bijzonder, en zeker als het je eerste treffers zijn, maar met mijn spel zelf ben ik minder gelukkig. Die hitte heeft me loom gemaakt. De tweede helft zat ik helemaal kapot," aldus Van Houdt.