Make your own free website on Tripod.com

Donderdag 5 maart 1998.


Roda JC - Vicenza : 1 - 4

Kwartfinale Europa Cup II 1997/1998


17. 0 - 1  Luiso
28. 0 - 2  Belotti
40. 0 - 3  Luiso
67. 0 - 4  Otero
72. 1 - 4  Peeters
Roda : Delwarte, Senden, Vrede, Valgaeren (46. 't Hart), Van Haaren (66. Mores), Kukielka, Van der Luer, Lawal (56. Peeters), Tchoutang, Van Houdt, Zafarin.
Vicenza : Brivio, Di Carlo (78. Baronio), Belotti, Schenardi (46. Firmani), Stovini, Mendez, Viviani, Zauli, Ambrosini, Luiso, Otero (69. Ambrosetti)

Geel : Belotti (Vicenza), Senden, Zafarin, Valgaeren, Kukielka (Roda)
Scheidsrechter : Krondl (TsjechiŽ)
Toeschouwers : 10.000.

Roda liet in deze wedstrijd zien niet opgewassen te zijn tegen de druk van het onder dwang moeten presteren. Mede door alle strubbelingen rond trainer Jol kon van een ideale voorbereiding geen sprake meer zijn. Voeg daar nog bij het aantal geblesseerden en duidelijk is dat dit Roda niets heeft te zoeken in de Europa Cup.

Toch was Roda kwa veldspel niet eens de mindere van Vicenza, maar enkele kapitale blunders deden de ploeg de das om. Gregory Delwarte was de eerste die opzichtig in de fout ging. Bij een hoekschop liep hij uit om de bal weg te stompen. Dit mislukte echter totaal, want voordat Delwarte in de buurt van de bal kwam werd die door een Italiaan doorgekopt voor het doel. En daar had Luiso weinig moeite om vanaf ťťn meter in het doel te koppen: 0 - 1. Tien minuten later stond de verdediging bij een vrije trap te slapen. Niemand voelde zich geroepen om Belotti te dekken, die vogelvrij kon inkoppen: 0 - 2. Ook bij deze goal ging Delwarte niet vrijuit; de bal kwam recht op hem af, maar hobbelde onder hem door toch in het doel. Vlak voor rust deed ook Joos Valgaeren mee aan het gestuntel. Knullig balverlies in de eigen zestien leidde tot een voorzet die Luiso kon inkoppen: 0 - 3. Roda zelf stelde daar een schot van Van Houdt tegenover, maar dat werd gestopt. Ook Tchoutang kon na een mooie aanval uithalen, maar zijn schot ging rakelings naast. De grootste kans voor rust was echter voor Ger Senden, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald door een verdediger.

In de tweede helft bleef Roda voortploeteren. De ploeg probeerde het wel, maar veel zoden zette het niet aan de dijk. Sterker nog, halverwege de tweede helft ging Delwarte opnieuw zwaar in de fout. Een slap schot kon hij niet onder controle houden, waarna Otero in de rebound in een leeg doel kon scoren: 0 - 4. Later redde de ingewisselde Bob Peeters met een rake kopbal nog de eer voor Roda: 1 - 4.

Bob scoort Bob Peeters scoort 1 - 4.


Europa Cup 1997/1998