Make your own free website on Tripod.com

Dinsdag 31 oktober 1995.


Roda JC - Benfica : 2 - 2

Tweede Ronde UEFA Cup 1995/1996


61. 1 - 0  Danny Hesp
74. 2 - 0  René Trost
87. 2 - 1  Hassan Nader
90. 2 - 2  Hassan Nader
Roda: Hesp, Ooijer, De Kock, Van Hoogdalem, Trost, Van der Luer (25.Vurens), Doomernik, Danny Hesp, Babangida, Graef (85. Mores), Roelofsen.
Benfica: Preud'homme, Paulo Pereira, Ricardo Gomes, Paredao, Dimas, Calado (72. Marcelo), Helder, Bruno Caires (78. Edgar), Joao Pinto, Kenedy, Hassan Nader.

Geel: De Kock, Vurens (Roda), Bruno Caires, Dimas, Joao Pinto, Paulo Pereira (Benfica).
Scheidsrechter: Muhmenthaler (Zwitserland).
Toeschouwers: 12.500.

Roda speelde een prima wedstrijd en bezorgde Benfica een benauwde avond. Nadat Danny Hesp en Trost Roda op 2 - 0 hadden gebracht, waren de Portugezen K.O. en hoefde Roda de wedstrijd nog maar uit te spelen. Tot drie minuten voor tijd Edwin Vurens de blunder van zijn leven beging. Op eigen helft probeerde hij een leuke oplossing in plaats van de bal uit het stadion te schieten en verspeelde zo de bal. Benfica nam het geschenk van Vurens dankbaar aan en kon makkelijk 2 - 1 scoren, en zo was Roda uitgeschakeld. Dat Benfica in de laatste minuut nog gelijk maakte was in feite niet meer van belang.

Danny Hesp kopt raak: 1 - 0.

Trost knalt keihard raak: 2 - 0.

Hassan Nader maakt 2 - 1. EN STAAT DUIDELIJK BUITENSPEL !

2 - 2 in de laatste minuut.

Roda speelde geweldig maar werd door een blunder van Vurens uitgeschakeld. Als Roda verder was gekomen had men in de derde ronde kunnen spelen tegen Bayern München, dat wel korte metten maakte met Benfica en zelfs de UEFA Cup wist te winnen.


UEFA Cup 1995/1996