Make your own free website on Tripod.com

Woensdag 14 september 1988


Roda JC - Vitoria Guimaraes : 2 - 0

Eerste Ronde Europa Cup II 1988/1989


72. 1 - 0  Nando (eigen doel)
84. 2 - 0  John van Loen
Roda: Nederburgh, Hanssen, Boerebach, Fräser, Trost, Suvrijn, Blättler (86. Broeders), Diliberto (46. Groenendijk), vd Luer, v Loen, Nöllgen.
Guimaraes: Neno, Nando, Nene, Germanho, Basilio, N'Dinga, Nascimento, Sourio, Vitor (88. Silvinho), Roldao, Chiquinho (73. Ebonque).

Geel: Nascimento (Guimaraes).
Scheidsrechter: Spillane (Schotland).
Toeschouwers: 11.000.

In de eerste ronde kwam als tegenstander Vitoria Guimaraes uit de bus, een Portugese subtopper, die twee jaar eerder nog te sterk was voor FC Groningen. Op papier was Roda eigenlijk kansloos tegen de Portugezen, maar onder leiding van Fräser, Suvrijn en van Loen knokte Roda zich naar een onverwachte overwinning. Lang leek het erop dat de wedstrijd zou uitdraaien op 0 - 0, maar in het laatste kwartier sloeg Roda twee keer toe. Na een lange inworp van Hanssen kopte John van Loen de bal voor de voeten van Fons Groenendijk, die wilde uithalen. Voordat Groenendijk bij de bal kon komen probeerde verdediger Nando de bal weg te werken. De bal vloog door zijn aktie echter buiten bereik van de doelman in de benedenhoek en Roda stond op 1 - 0. Vlak voor tijd was het feest compleet toen John van Loen een vrije trap van Groenendijk keihard inkopte: 2 - 0. En zo had Roda een goede uitgangspositie om de tweede ronde te halen.

John van Loen scoort hier 2 - 0.


Europa Cup 1988/1989