Kalac, Senden, Vrede, Rudge (75. Lawal), Van Haaren, Tchoutang (78. Torma), Nygaard, Van der Luer, Van der Heyden , Peeters, Van Houdt (82.Zafarin).
Van der Sar, Mensah, Oliseh, Melchiot, Sier, Gorré, Knopper (81. Litmanen), Witschge, Babangida (46. Arveladze), Wamberto, Gronkjaer.
Van der Luer

Scheidsrechter Van de Ende
Toeschouwers 9.000

De gasten uit Amsterdam raakten onlangs twee van de meest irritante spelers uit de geschiedenis van het voetbal kwijt. Te weten Frank en Ronald De Boer, die in Barcelona werden vereend met hun al even irritante ex-coach Louis Van Gaal. Maar met een kwal als Richard Witschge nog in de gelederen blijft Ajax een verzameling onuitstaanbare voetballers.

Sef Vergoossen kon niet over Mark Luypers beschikken, die onlangs een geslaagde operatie onderging om een (gelukkig goedaardig) gezwel weg te laten halen. In zijn plaats speelde Humphrey Rudge naast Vrede in het centrum van de verdediging.

De wedstrijd begon zoals de meeste thuiswedstrijden van Roda verlopen: Roda viel aan en de tegenstander kwam er nauwelijks aan te pas. Alleen aan de shirts was te zien dat Roda tegen Ajax speelde. Voor de rest was er zeer weinig te zien van de club die zichzelf ver verheven voelt boven de rest van voetballend Nederland. Roda had een overwicht, maart wist dit weer eens niet in doelpunten tot uitdrukking te brengen. Echt grote kansen kreeg Roda trouwens niet in het eerste half uur. Bernard Tchoutang had wel de mogelijkheid om van buiten het strafschopgebied uit te halen, maar zijn schot had niet de goede richting. Daarna dook Regilio Vrede bij een vrije trap op in de zestien voor Van der Sar, maar zijn kopbal ging een paar centimeter naast het doel.

In de 34e minuut kwam Ajax voor de tweede keer voor het doel van Kalac, nadat Rudge de bal had verspeeld op het middenveld. Via onvoorstelbaar veel geluk, te weten twee klutsballen die elke kant op hadden kunnen gaan, kwam de bal uiteindelijk terecht bij Wamberto, die de gasten op voorsprong bracht: 0 - 1. Totaal onverdiend en tegen de veldverhouding in kwam Roda dus op achterstand. Wel werd meteen duidelijk waarom de bijnaam van de gasten "lucky Ajax" is.

Nog voor rust had Roda alweer gelijk kunnen maken. Eerst werd en kopbal van Nygaard door een verdediger van de lijn gehaald, en even later schoot Van Houdt op de paal. Met veel geluk haalde de ploeg van Jan Wouters de rust ongeschonden en keek Roda ondanks het betere spel tegen een achterstand aan.

In de tweede helft beperkte Ajax zich tot massaal verdedigen en gokte op een counter. Roda probeerde het wel nog, maar liep telkens tegen een muur van verdedigers op. Na een kwartier in de tweede helft scoorde Knopper uit een counter 0 - 2 en geloofde Roda er niet meer in. Plichtmatig werd de wedstrijd uitgespeeld, waarbij er nog maar één grote kans viel te noteren. Peter Van Houdt schoot van dichtbij tegen de vuisten van Van der Sar op. In de laatste minuut viel zelfs nog de 0 - 3 door invaller Arveladze.

Voor het tweede opeenvolgende jaar werd Roda door Ajax uitgeschakeld in de Amstel Cup. Bovendien verloor Roda dit seizoen al drie keer van de Amsterdammers, want beide competiteduels gingen ook al verloren.