Make your own free website on Tripod.com

Dinsdag 18 November 1997.


Roda JC - Veendam : 1 - 0

Amstel Cup '97/'98. Tweede Ronde
71. 1 - 0  Maarten Schops
Roda : Delwarte, Plet, Vrede, Schops, Valgaeren, Van de Luer, Ooijer, Domernik, Lawal, Van Houdt, Torma (72. Peeters).
Veendam : Richard Venema, Blaauw, Ebbinge, Van der Meer (77. Meijer), Gall, Slor, Ronny Venema, Launders (25. MacAndrew), Zuurman (42. Stokkingreef), De Kruijff, Oosting.

Geel : Blaauw, Ebbinge (Veendam), Vrede (Roda).
Scheidsrechter : Bossen.
Toeschouwers : 3.000.

In een slechte wedstrijd plaatste Roda zich ten koste van Veendam voor de derde ronde van de Amstel Cup. In de verdediging had Roda niet de beschikking over Senden, Van Haaren, 't Hart en Trost. Het gevolg was dat Melvin Plet en Maarten Schops weer werden opgesteld. Vooral voor Maarten Schops een grote opluchting, nadat hij in de voorbije weken in de clinch had gelegen met Martin Jol. Roda week af van het 4-3-3 systeem en speelde, net als vorig jaar, weer 4-4-2. In de aanval moest Bob Peeters plaats maken voor Gabor Torma

Het doel van Roda was om vroeg te scoren, om zo Veendam te dwingen zijn verdedigende stellingen te verlaten. Die opzet mislukte echter, mede doordat Vrede de paal raakte. Ook Van Houdt en Ooijer kregen mogelijkheden, maar konden niet scoren. Veendam vond het blijkbaar wel prima en bleef massaal verdedigen, hopend op een verlenging en penalties.

Na rust konden Van Houdt en Lawal ook het doel niet vinden, zodat een verlenging steeds dichter bij kwam. Tot twintig minuten voor tijd Maarten Schops met een mooie knal een einde maakte aan de hoop van Veendam om de bekerhouder uit te schakelen. Daarna kwam wel nog oud Roda-speler Hennie Meijer in het veld die nog voor wat gevaar zorgde voor Delwarte, maar toen was het al te laat voor de Veendammers.

Commentaar van Martin Jol: "Ik ben blij voor Maarten Schops dat hij scoorde. Ook opbouwend deed hij het heel aardig. Hij heeft zich gerevancheerd. Ik ben blij met de uitslag, maar de creativiteit en het scorend vermogen laten nog te wensen over."

Amstel Cup 1997/1998