Roda : Hesp, Senden, Vrede, Schops, Van Haaren, Ooijer, Van de Luer (88. Martens),
Willem II : Mampaey, Prommayon, Schenning, Hyypiä, Feskens, Konterman, Galásek,
Van Hintum (84. Loeffen), De Gier, vd Vegt, Kolkka.

Geel: Konterman, Mampaey (Willem II), Schops (Roda).
Scheidsrechter : Van Hulten.
Toeschouwers : 9.000.

In een wedstrijd die meer spannend dan goed was plaatste Roda zich ten koste van Willem II voor de finale van de Amstel Cup in Rotterdam. Roda startte zonder de geblesseerden Trost en Luijpers, terwijl de net herstelde Vurens op de bank begon.

In de tweede minuut moest Ruud Hesp al redden toen Konterman ongehinderd kon inkoppen. Aan de andere kant zag Doomernik zijn inzet gestopt door doelman Mampaey. Roda kreeg in de eerste helft maar één echte grote kans; Van Houdt stuurde Lawal alleen op de doelman af, maar in plaats van langs te keeper te mikken haalde hij vol uit en knalde keihard op diens vuisten. Ook knalde Sibon een vrije trap rakelings langs de kruising. Willem II kreeg via Feskens ook een goede mogelijkheid, maar Ruud Hesp redde wederom bekwaam. Ook claimde Willem II nog een penalty, maar Kolkka liet zich in de ogen van scheidsrechter Van Hulten wat al te opzichtig vallen na een tackle van Van Haaren. Voor de rest concentreerden beide ploegen zich op het voorkomen van doelpunten, wat de schoonheid van het spel niet bepaald ten goede kwam.

Ook in de tweede helft vielen er nauwelijks kansen te noteren voor één van beide clubs. Lang leek de wedstrijd af te stevenen op een verlenging, tot de 77e minuut; Eric Van de Luer gaf een diepe bal op Ramon Van Haaren, die uit een moeilijke hoek de bal toch nog voor de goal wist te krijgen. En daar had Gerald Sibon geen moeite om de bal in het doel te koppen: 1 - 0. Sibon over die kopbal: "Die bal kwam precies op mijn hoofd. Ik hoefde alleen maar in te knikken. Ik ging ervan uit dat Ramon Van Haaren die bal voor het doel zou schieten. Ooijer ging naar de eerste paal, dan pak ik dus de tweede." En Van Haaren over zijn voorzet: "Het was een beetje op hoop van zegen. Ik wist echt niet dat ik zo'n gave voorzet ging geven, maar hij viel precies goed." Daarna gaf Roda geen kans meer weg aan Willem II, dat alleen nog na een scrimmage voor Ruud Hesp even gevaarlijk werd.

En zo plaatste Roda zich dus voor de vierde keer voor de finale van de beker, die trouwens nog nooit werd gewonnen. De vreugde bij Roda was na afloop zeer groot, al werd die door Martin Jol wel wat getemperd: "Ik ben content dat deze jonge ploeg zover is gekomen in de beker. Maar we hebben nog niks; geen beker en geen vijfde plaats en dus nog geen Europees voetbal."